Ifwatch| Το malware που σας αναγκάζει ν’αλλάξετε κωδικό στο WiFi σας

0
Ifwatch| Νέο malware αναγκάζει τους χρήστες να αλλάξουν τον default κωδικό του Wi -fi τους
Το Ifwatch, ένα custom – built malware software, άλλαξε τους κωδικούς Wi – Fi σχεδόν σε 10.000 routers για να τα κάνει περισσότερο ασφαλή. Σύμφωνα με τους ερευνητές στην εταιρεία cyber ασφάλειας Symantec, το software χρησιμοποιείται επί της ουσίας για να προστατεύσει το μηχάνημα από τους hackers και να παρέχει λύσεις σχετικά με άλλες πιθανές μολύνσεις από malware.


Ifwatch| Το malware που σας αναγκάζει ν'αλλάξετε κωδικό στο WiFi ifwatch
Το Ifwatch, ένα custom – built malware software, άλλαξε τους κωδικούς Wi – Fi σχεδόν σε 10.000 routers για να τα κάνει περισσότερο ασφαλή. Σύμφωνα με τους ερευνητές στην εταιρεία cyber ασφάλειας Symantec, το software χρησιμοποιείται επί της ουσίας για να προστατεύσει το μηχάνημα από τους hackers και να παρέχει λύσεις σχετικά με άλλες πιθανές μολύνσεις από malware.
«Δεν έχουμε παρατηρήσει προς το παρόν καμία απολύτως κακόβουλη δραστηριότητα», ανέφερε ο Val Saengphaibul, ένας threat intelligence officer της εταιρείας Symantec. «Παρόλο αυτά, σύμφωνα με τον νόμο, αυτή θεωρείται και είναι μια παράνομη δραστηριότητα. Στην ουσία είναι προσβάση στους υπολογιστές ενός δικτύου χωρίς τηνάδεια του χρήστη».
Το Ifwatch software μολύνει τα routers με ένα μυστηριώδες κομμάτι «κακόβουλου λογισμικού» μέσω των Telnet ports, τα οποία συχνά προστατεύονται από προεπιλεγμένα security credentials που θα μπορούσαν να είναι εύκολα προσβάσιμα για κακόβουλες επιθέσεις, και στη συνέχεια ζητά από τους χρήστες να αλλάξουν τα Telnet passwords τους.
Το λογισμικό εξαπλώνεται γρήγορα σε όλο τον κόσμο, αλλά βρίσκεται αυτή τη στιγμή κυρίως στην Κίνα και τη Βραζιλία. Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από έναν ανεξάρτητο ερευνητή το 2014.
“Δεν έχουμε ιδέα ποιος ή ποιοι είναι πίσω από αυτό – ούτε ποιά είναι η πραγματική πρόθεσή του (ς)”, δήλωσε ο Saengphaibul.


Πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top