Microsoft HoloLens: Η Ουκρανία το θέλει μέσα σε άρματα μάχης

0
Όταν η Microsoft δημιουργούσε το HoloLens, φανταζόταν ότι δημιουργούσε μια συσκευή που θα πρόσφερε ατελείωτες ώρες gaming. Παρόλα αυτά, στην Ουκρανία πιστεύουν ότι το HoloLens μπορεί να έχει και μια άλλη λειτουργία, αυτή την φορά στο κεφάλι ενός χειριστή τανκ.

Δεδομένου ότι τα τανκ είναι θωρακισμένα οχήματα, συνήθως δεν προσφέρουν καλό οπτικό πεδίο. Την δουλειά αυτή αναλαμβάνουν κάμερες πάνω στο σασί του τανκ, δίνοντας την δυνατότητα στον χειριστή να γνωρίζει τι γίνεται στο εξωτερικό του. Η Limpid Armor, θέλει να προβάλει αυτό που βλέπουν οι κάμερες σε μια συσκευή Hololens, η οποία είναι ενσωματωμένη σε ένα στρατιωτικών προδιαγραφών κράνος.

Τα βίντεο από τις κάμερες, θα συλλέγονται από ένα ειδικό λογισμικό, το οποίο θα κολλάει τα βίντεο δημιουργώντας ένα 360 περιβάλλον. Αυτό θα επιτρέπει στον χειριστή να βλέπει εύκολα, με μια κίνηση του κεφαλιού του, τι γίνεται έξω από το τανκ. Επιπλέον, θα μπορεί να καταδεικνύει τους στόχους και να στέλνει πληροφορίες για τις κινήσεις του άρματος.

Η Limpid Armor, παρουσίασε το στρατιωτικό αυτό VR headset στην έκθεση Arms & Security, μπροστά σε αξιωματικούς του Ουκρανικού στρατού, τον προηγούμενο μήνα στο Κίεβο. Η συσκευή είναι ακόμη σε στάδιο concept, αλλά πήραμε μια καλή ιδέα για το τι μπορεί να κάνει το Hololens και στο πεδίο μάχης, εκτός από το σαλόνι μας.


hololens helmet army


hololens helmet army





Πηγή 1,2






Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top