Η Avinton Motorcycles σε ένα νέο ξεκίνημα

0

Η Avinton Motorcycles σε ένα νέο ξεκίνημα

Πάνε εφτά χρόνια κιόλας που η μικρή γαλλική κατασκευάστρια μοτοσυκλετών Wakan Motorcycles παρουσίασε το πρώτο "παιδί" της, τη Wakan 1640.
Ήταν μια τολμηρή, γυμνή σπορ, χτισμένη γύρω από έναν ογκώδη V2 της S&S με 1.640 κ.εκ. ο οποίος επίτηδες κυριαρχούσε στο σύνολο, οπτικά και ουσιαστικά - μια εντύπωση που ενίσχυε και το μικροσκοπικό πλαίσιό της. Κι αυτό για να αποπνέει την ίδια μπρουτάλ αίσθηση με τα αυτοκίνητα της καλτ αμερικάνικης AC Cobra: μυώδης κινητήρας ντυμένος, σαν αθλητής στον στίβο, με το ελάχιστο δυνατό πλαίσιο και αμάξωμα.
Το αποτέλεσμα ήταν οπωσδήποτε γοητευτικό, αλλά τα χρόνια πέρασαν, γεννώντας μόνο μια σειρά πρωτοτύπων. Η Wakan βυθίστηκε στη λήθη, με τα τελευταία νέα να μιλούν για μια απελπισμένη προσπάθεια ανεύρεσης επενδυτών.
Για ένα διάστημα φάνηκε πως η μοίρα της θα ήταν παρόμοια με τόσων και τόσων άλλων μικροκατασκευαστών που ξεκίνησαν σαν ένα όμορφο όνειρο για να καταλήξουν «στο χώμα». Όμως το τέλος δεν ήρθε. Και τώρα η Wakan επιστρέφει με νέο όνομα, το Avinton Motorcycles --και ένα νέο μοντέλο, το Collector (Συλλέκτης), το ίδιο πάνω-κάτω με κείνο που είχαμε γνωρίσει πριν εφτά χρόνια.

 
Κινητήρας είναι και πάλι ο αερόψυκτος V2 με περιεχόμενη γωνία 45ο και 1.640 κυβικά της S&S. Στην παρούσα έκδοση αποδίδει 120 ίππους στις 5.750 σαλ. και 16,6 χλγμ. ροπής στις 4.250 σαλ. Το βάρος με όλα τα υγρά αλλά χωρίς καύσιμο φτάνει τα 195 κιλά. Υπάρχει ακόμα και η ίδια εισαγωγή αέρα πάνω από το υποτιθέμενο ρεζερβουάρ, ενώ το πραγματικό βρίσκεται κάτω από τη σέλα.
Η Avinton Collector κατασκευάζεται σε τρεις εκδόσεις, τις 'GT', 'Race' και 'Roadster', συν μία ακόμα, την Avinton Collector Cult, οι οποίες προσφέρουν ουσιαστικά στον αγοραστή τη δυνατότητα να τις διαμορφώσει ο ίδιος κατά την προσωπική του βούληση και αισθητική, επιλέγοντας ανάμεσα σε ένα απέραντο «καλάθι» αξεσουάρ και περιφερειακών. Για να πάρετε μιαν ιδέα, προσέξτε τις λεπτομέρειες στο μοντέλο Italia, το οποίο παρουσίαστηκε στην Έκθεση EICMA 2012 του Μιλάνου, τον περασμένο Νοέμβριο.
Τώρα η Avinton Motorcycles αναζητεί αντιπροσώπους ανά τον κόσμο. Για το αν η νεκραναστημένη Wakan θα έχει αυτή τη φορά καλύτερη τύχη, μένει να φανεί στον χρόνο. Οπωσδήποτε η Collector είναι το ίδιο συναρπαστική με εκείνη την τολμηρή προ επταετίας κατασκευή και θα ομορφύνει τους δρόμους του κόσμου, όπου κι αν κυκλοφορήσει. Ωστόσο δεν έχει κάτι τόσο διαφορετικό για να αλλάξει την μοίρα που είχε ως Wakan…


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top