Χορηγούν συντάξεις κατά βούληση!

0

Χορηγούν συντάξεις κατά βούληση!

Κατεπείγουσα επιστολή με αποδέκτες όλους τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων απέστειλε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με την οποία τους ζητά να επισπεύσουν τη διασταύρωση των αριθμών ΑΜΚΑ και ΑΦΜ των συνταξιούχων τους, αλλά και να προβούν σε επανυπολογισμό των συντάξεων, εφαρμόζοντας όλους τους νόμους που μέχρι σήμερα δεν είχαν εφαρμοστεί.
Η αναφορά αυτή ουσιαστικά προαναγγέλλει και την αναδρομική επιστροφή συντάξεων πίσω στα δημόσια Ταμεία .

Εντύπωση προκαλεί η παρατήρηση του υπουργού στην επιστολή του ότι, παρά την προσπάθεια που έχει καταβληθεί για την αναζήτηση των ΑΜΚΑ και των ΑΦΜ, ύπάρχουν υπάλληλοι σε κάποια ταμεία που χορήγησαν νέες συντάξεις χωρίς να ζητήσουν και να καταχωρίσουν τα στοιχεία αυτά του συνταξιούχου, ως όφειλαν !

"Ως εκ τούτου, οι Διοικητές των φορέων καλούνται άμεσα να ερευνήσουν τα συγκεκριμένα περιστατικά και να προβούν στις δέουσες ενέργειες", τονίζει ο κ. Βρούτσης, υπενθυμίζοντας ότι με το σχέδιο νόμου το οποίο βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση και κατατίθεται άμεσα στη Βουλή προβλέπεται η επιβολή ποινικών κυρώσεων σε όσους εκδίδουν συνταξιοδοτική απόφαση στην οποία δεν αναγράφονται οι ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, και μάλιστα επισύρεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους, ενώ προβλέπεται επίσης ευθεία αξίωση αποζημίωσης κατά του μη συμμορφούμενου οργάνου.

Οι διατάξεις του "νομοσχεδίου-σκούπα" του υπουργείου Εργασίας προβλέπουν ποινές που θα φθάνουν έως και τα 5 έτη φυλάκισης στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται χορήγηση επιδομάτων σε μη δικαιούχους από πρόθεση.
Στην επιστολή ο υπουργός σημειώνει ακόμα πως στο θέμα αυτό δε χωρούν ούτε αναβολές, ούτε ολιγωρίες, και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται για μία απλή δέσμευση, ούτε για την απλή επίτευξη ενός στόχου, αλλά για έναν εθνικό στόχο, για τον οποίο επιβάλλεται να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια. Ορίζει ακόμα σαν καταληκτική ημερομηνία για το μηδενισμό όλων των αποκλίσεων σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ την 10η Μαρτίου.
“Με το νόμο που καταθέτουμε στην Βουλή, όχι μόνο νοικοκυρεύουμε το ασφαλιστικό σύστημα αλλά απέχουμε ελάχιστα από το να έχουμε ένα από τα καλύτερα συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου συντάξεων στην Ευρώπη”, δήλωσε ο κ. Βρούτσης, και πρόσθεσε: “Και αυτό χωρίς να δαπανήσουμε ούτε 1 ευρώ από τον Έλληνα φορολογούμενο. Μόνο με την θέληση μας”.
“Ωστόσο, είναι κρίμα μία δουλειά που έχουμε ξεκινήσει μαζί με τους διοικητές των ταμείων και τους υπαλλήλους και σχεδόν ολοκληρώνεται, να μην φτάσει στο τέλος της. Γι’ αυτό ζητάω να καταβάλλουμε όλες τις δυνάμεις μας για την επίτευξη και αυτού του εθνικού στόχου. Γιατί πολύ απλά, μπορούμε”, σχολίασε ακόμα ο κ. Βρούτσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top