Γιατρός διαμαρτυρήθηκε για ασθενή μέσω Facebook…και έμπλεξε

0

iStock 000021797693Large nail Γιατρός διαμαρτυρήθηκε για ασθενή μέσω Facebook…και έμπλεξε  

Η γιατρός Amy Dunbar, κοινοποίησε ένα σχόλιο μέσω Facebook, το οποίο αφορούσε έναν ασθενή που καθυστερούσε συνεχώς στα προγραμματισμένα ραντεβού τους.
Το σχόλιο αναφέρει: “Έχω έναν ασθενή που έχει επιλέξει είτε να μην εμφανίζεται ή να καθυστερεί (μερικές φορές ώρες) σε όλες τις επισκέψεις για υπερήχους προγεννητικού ελέγχου. Τώρα έχει ήδη καθυστερήσει 3 ώρες για την εισαγωγή της. Μπορώ να καθυστερήσω και εγώ όταν έρθει;” <…>

Όταν η γιατρός, ρωτήθηκε μέσω των σχολίων για ποιόν λόγο δεν ακυρώνει την διαδικασία ή δεν αναθέτει την γυναίκα σε άλλον γιατρό, η Dunbar ισχυρίστηκε ότι παλαιότερα η ασθενής είχε γεννήσει ένα νεκρό έμβρυο. Το σχόλιο ήταν εμφανές δημόσια όχι μόνο στους 470 φίλους που έχει η γιατρός στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο.
Μια γυναίκα με το όνομα Amanda Johnson, πήρε ένα screenshot του status της γιατρού και προφανώς, εξοργισμένη από την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, δημοσίευσε την εικόνα σε μια ομάδα του Facebook που διατηρεί το νοσοκομείο που εργάζεται η Dunbar, Mercy Moms To Be.
Έτσι, ξεκίνησε ένας γολγοθάς σχολίων, όπου κατέκριναν την γιατρό και ζητούσαν την απόλυσή της, ωστόσο, το νοσοκομείο δήλωσε ότι δεν είχε παραβιαστεί κανένας νόμος περί απορρήτου των ασθενών.
Φυσικά, υπήρχαν και υποστηρικτικά σχόλια που επέκριναν την ασθενή ως ανεύθυνη και αγενή.
Η άποψή μας είναι ότι θα πρέπει να γίνεται συνετή χρήση των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και δεν θα πρέπει να εκθέτουμε γεγονότα που αφορούν την εργασία ή άλλους ανθρώπους, χωρίς την έγκρισή τους. Λόγω της δημοτικότητας που έχει το Facebook θα πρέπει να προσέχουμε οτιδήποτε αναφέρουμε γιατί μπορεί να τύχει προιόν εκμετάλλευσης από τον καθένα.

Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top