Need For Speed: Rivals (PS4)

0
  • Είδος: Racing
  • Format: PS4
  • Εκδότης: Electronic Arts
  • Ανάπτυξη: Ghost Games
  • Διάθεση: CD Media (210-6854220)
  • Παίκτες: 1 (2-6 Online)
  • Απαιτήσεις: 4GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core 2 Duo E6600 στα 2.4GHz, Κάρτα γραφικών GeForce 8800 GT, Χώρος στο σκληρό δίσκο 30GB
  • Κυκλοφορία: PS3, Xbox 360, PC, Xbox One: 22/11/2013, PS4: 29/11/2013  

Η σειρά Need for Speed εκτός του ότι είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει καταφέρει να γίνει από τις πιο αγαπητές στο genre των racing. Η μυστική συνταγή της επιτυχίας παραμένει κρυφή αλλά μπορούμε να μαντέψουμε τους λόγους για τους οποίους όλα τα NFS έχουν κάνει υψηλές πωλήσεις. Από το 1994, όταν κυκλοφόρησε δηλαδή το πρώτο Need for Speed, μέχρι και σήμερα, έχουμε συνηθίσει να παίζουμε με τον χαρακτηριστικό τρόπο που μας επέβαλλε το παιχνίδι. Φυσικά και υπήρξαν αλλαγές στους πρωταγωνιστές ή το ύφος του κάθε Need for Speed game αλλά δεν πρόκειται για κάτι αρνητικό, κάθε άλλο, αφού είναι γνωστό ότι μόνο με την ποικιλία κρατάς τους fans ευχαριστημένους. 


Φέτος, η Ghost Games αποφάσισε ότι θέλει να μας θυμίσει τις παλιές καλές εποχές που η παράνομη οδήγηση μας πόρωνε για πολλές ώρες και η κόντρα με τους αστυνόμους ήταν πραγματικά σοβαρή. Έτσι, το Rivals έχει μέσα όλα εκείνα τα στοιχεία που αγαπήσαμε και σε συνδυασμό με τα κατά πολύ βελτιωμένα γραφικά του, τόσο στην έκδοση του PS3, όσο και σε αυτή του PS4 που θα εξετάσουμε στον παρόν review, αποτελεί ίσως το καλύτερο arcade racing της χρονιάς.

Choose your side
Οι περισσότεροι από εσάς που έχετε παίξει προηγούμενα games της σειράς θα έχετε καταλάβει ότι υπάρχει μια μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσα στους παράνομους οδηγούς και στους αστυνόμους του Need for Speed. Μέχρι τώρα, συνήθως παίρνατε τον ρόλο του οδηγού. Φέτος, μέσω του Need for Speed: Rivals θα έχετε την δυνατότητα να δείτε την κόντρα μεταξύ αστυνόμων και οδηγών από πρώτο χέρι, αφού το campaign θα σας βάλει μία στη θέση του ενός και μία στη θέση του άλλου, κάτι που είχαμε δει και στο τελευταίο Need for Speed: Hot Pursuit.
 


Οι παράνομοι οδηγοί κυκλοφορούν αμέριμνοι στη πόλη, ανεβάζουν βίντεο στο internet όπου δηλώνουν την κυριαρχία τους και ισχυρίζονται ότι οι αστυνομικοί δεν μπορούν να τους σταματήσουν. Έτσι, καλείστε να αναλάβετε το μέρος της μίας πλευράς και είτε να γκαζώσετε γεμάτοι ανδρεναλίνη, είτε να σταματήσετε την παράνομη και επικίνδυνη δράση τους και να επαναφέρετε την ησυχία και την ασφάλεια στην Redview County.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι στο GameWorld σας είχαμε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή για το Need for Speed: Rivals στο σχετικό review των εκδόσεων για PC, PS3 και Xbox 360, που μπορείτε να διαβάσετεκάνοντας κλικ εδώ. Στο παρόν review θα επικεντρωθούμε μόνο στις ελάχιστες διαφορές ανάμεσα στις εκδόσεις των κονσολών έβδομης και όγδοης γενιάς.
 

Τα αμάξια χάρις στην δυνατότητα να διαλέξετε είδος βαφής (μεταλλική, χρωμίου κτλ) φαίνονται ακόμα πιο αληθινά και μοναδικά.

Με το DualShock 4 στο PS4, η εμπειρία οδήγησης γίνεται ακόμη πιο απολαυστική, καθώς τα L2 και R2 (trigger buttons) εγκλωβίζουν τα δάχτυλα στέκονται πλέον πολύ πιο σταθερά στα χέρια σας, κάτι που θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα στις στροφές. Πρακτικά δεν υπάρχουν άλλες διαφορές στο χειρισμό, καθώς το R2 χρησιμεύει για το γκάζι, το L2 για το φρένο και το τετράγωνο για χειρόφρενο. Οι κάμερες παραμένουν δυστυχώς δύο για μία ακόμη έκδοση.

Next-Gen graphics

Η μόνη ουσιαστική διαφορά που παρατηρήσαμε στην έκδοση του Need for Speed: Rivals για το PS4 βρίσκεται στα γραφικά, καθώς θα το απολαύσετε στα 1080p με 30 frames. Τα όσα θέματα υπήρχαν με τα textures, στο PS4 φαίνεται να έχουν εξαφανιστεί. Ο φωτισμός βοηθάει τα αμάξια να φαίνονται ακόμα περισσότερο σαν να είναι αληθινά αλλά σίγουρα δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά του Gran Turismo 6. Επίσης, με το dynamic weather, ο καιρός παρουσιάζει πιο ουσιαστικές και οφθαλμοφανείς αλλαγές, ιδιαίτερα στη θερμοκρασία. Με τις δυναμικές αυτές αλλαγές στις καιρικές συνθήκες, τα φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα μπορούμε να πούμε ότι πλέον…πολλαπλασιάστηκαν και ανά διαστήματα πετάγονται μπροστά σας, κάτι που ίσως να ενοχλήσει κάποιους. Τα καιρικά φαινόμενα είναι γενικά στο σύνολό τους εντονότερα από ποτέ.

Multiplayer

Η προφανής διαφορά ανάμεσα στις εκδόσεις PS3 και PS4 είναι ότι το PS4 απαιτεί να έχετε PlayStation Plus συνδρομή για να αντιμετωπίσετε οδηγούς ελεγχόμενους από πραγματικούς παίκτες. Θα κληθείτε δηλαδή να κάνετε login στους servers της EA και να περάσετε από validation ώστε να αρχίσετε να βλέπετε αμάξια τα οποία θα οδηγούν αντίπαλοι χρήστες. Αν δεν έχετε PS Plus τότε δυστυχώς η game engine θα σας την ζητά…επίμονα, για να καταφέρετε να εκμεταλλευτείτε τις online δυνατότητες.


Για πολλά γκάζια…

To Need for Speed: Rivals αποτελεί ένα αξιόλογο racing για το PlayStation 4 που πέρα από μικρές αισθητικές τροποποιήσεις δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές από τις εκδόσεις έβδομης γενιάς. Η εταιρεία ανάπτυξης Ghost Games κερδίζει τις εντυπώσεις αφού καταφέρνει και συνδυάζει τα εντυπωσιακά γραφικά με την διασκεδαστική εμπειρία του να σε κυνηγούν ικανοί αστυνομικοί. Ο χειρισμός είναι βολικός, το A.I σε ικανοποιητικό επίπεδο και το gameplay στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Με το Need for Speed: Rivals θα περάσετε 10 ώρες παίζοντας το campaign και αρκετές άλλες με το online multiplayer, κάτι που σημαίνει ότι η αντοχή του στον χρόνο είναι μέτρια προς μεγάλη για τα δεδομένα ενός racing.

Θετικά:
- Βολικός χειρισμός
- Always online που το κάνει διασκεδαστικό
- Υψηλό design αυτοκινήτων
- Η προσθήκη των Pursuit Tech gadgets
- Θυμίζει τις παλιές καλές εποχές
- Σχεδόν μηδαμινό lag στο online

Αρνητικά:
- Μικρή λίστα με αμάξια
- Δεν υπάρχει pause button
- Δεν έχει πολλά achievements για να αυξήσει την αντοχή του

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 8
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 8.3

Tο Need for Speed: Rivals μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα arcade racing games που έχουμε δει μέχρι τώρα στο PS4.
Χριστιάνα Θάνου
ΠΗΓΗ
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top