Έλληνες Ταλιμπάν

0
Εάν το αποτέλεσμα των φυλασσόμενων συνόρων είναι σκόρπια πτώματα που επιπλέουν σαν σανίδες στον αφρό της θάλασσας, τότε το συνώνυμο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη είναι ένας παράλογος και ανεύθυνος υπουργός. Για το Φαρμακονήσι δεν χρειάζονται να ειπωθούν περισσότερα από την κοινή λογική. Ειδικά από την στιγμή που το μόνο που βρήκε να αρθρώσει ο πλέον αρμόδιος ήταν κατηγορίες προς τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και προς τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Τραγική ειρωνεία: Την ίδια ώρα που γίνονταν αυτές οι δηλώσεις, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έδινε στη δημοσιότητα την έκθεσή του για τη χρονιά που πέρασε. Εκτός του ότι η Ελλάδα είχε το χαμηλότερο ποσοστό προστασίας κατά την πρώτη υποδοχή στους αιτούντες άσυλο (0.9%), αποτελεί και το χαρακτηριστικό παράδειγμα στις αποκλίνουσες πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Βρίσκεται, προφανώς, στο άλλο άκρο από τη Σουηδία (EU member states adopted widely divergent approaches to Syrian asylum seekers. For example Sweden said it would grant permanent residence to Syrians to whom it previously granted temporary protection, whereas Greece tried to return them to Turkey, σελ 432). 

Εάν το αποτέλεσμα της σοβαρής, οργανωμένης φύλαξης των συνόρων, η οποία διέπεται από σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η νομιμοποίηση πρακτικών που μέχρι τώρα απαγορεύονταν, τότε το συνώνυμο του Αντώνη Σαμαρά είναι ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός. Τον περασμένο Δεκέμβριο το είπε ξεκάθαρα, ακούστε τον.

Ιδεολογική καθαρότητα, προσκόλληση στο ράσο, πολιτικός λόγος με βάση τα θρησκευτικά πιστεύω βουλευτών και υπουργών, δογματισμός στις απόψεις, αδιαφορία για τις καταδίκες από Διεθνείς

Οργανισμούς, απόρριψη κοινωνικών κινημάτων για την αποδοχή της διαφορετικότητας, δαιμονοποίηση της διαφάνειας στο διαδίκτυο, απομόνωση και μοντάζ δηλώσεων πολιτικών αντιπάλων, έντονη ξενοφοβία, φυλετισμός και παθολογικό μίσος για την Αριστερά, τον κομμουνισμό, το σοσιαλισμό. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά μιας κυβέρνησης, η οποία αντιλαμβάνεται τον συμβιβασμό (σε όλα τα θέματα πλην των διαπραγματεύσεων με την τρόικα) ως ένδειξη αδυναμίας.

Μπορούν να αυτοαποκαλούνται συντηρητικοί ή φιλελεύθεροι, δεξιοί ή κεντρώοι, νεοφιλελεύθεροι ή κρατιστές. Η πραγματικότητα, όμως, του αποκαλεί αυτό που είναι. Έλληνες Ταλιμπάν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top