iOS 8, healthbook και αλλαγές σε χάρτες, μηνύματα, notifications

0
Όπως είχε ανακοινώσει η Apple πριν από λίγες μέρες, το WWDC 2014 θα πραγματοποιηθεί 2-6 Ιουνίου αλλά προς το παρόν μαθαίνουμε κάποιες νέες πληροφορίες σχετικά με το iOS 8. H κωδική ονομασία του είναι Okemo και θα επικεντρωθεί σε health και fitness apps. Eπίσης αναμένεται να βελτιωθούν και οι χάρτες και να φτάσουν στο επίπεδο των λύσεων που προσφέρουν Google και Microsoft (Nokia).

Θα είναι κάτι περισσότερο από ενδιαφέρον να δούμε τους νέους χάρτες αφού εδώ και δύο χρόνια η Apple τους έχει σε κατάσταση beta.

Healthbook

Όσον αφορά το fitness και την υγεία, η Apple φέρνει το «healthbook» το οποίο θα συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την υγεία του χρήστη, όπως την πίεση του αίματος και τα επίπεδα σακχάρου, θα είναι σαν να έχουμε τον ιατρικό μας φάκελο στο κινητό. Το healthbook θα συμπεριλαμβάνει emergency card data, δηλαδή δεδομένα έκτακτης ανάγκης που θα παρέχουν βασικές πληροφορίες για το πώς να αντιδράμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης με βάση την ηλικία, το βάρος, τον τύπο αίματος κλπ.

Apple Maps

Τα Apple Maps θα έχουν το οικείο interface, αλλά ουσιαστικά θα αλλάξουν πολλά πράγματα τα οποία θα βελτιώσουν τα mapping data αλλά και την εικόνα που έρχεται στην οθόνη. Τα location data θα βελτιωθούν επίσης ενώ θα προστεθούν και δεδομένα για τα μέσα μεταφοράς πράγμα που η Google και η Nokia έχουν ήδη.

iTunes Radio, Voice-over-LTE


Επιπλέον πληροφορίες που αφορούν στο iOS 8, λένε ότι η Apple θα βγάλει το ραδιόφωνο από το iTunes και θα δημιουργήσει ξεχωριστό App προκειμένου να το προωθήσει καλύτερα. Και παρόλο που στο iTunes το ραδιόφωνο υπάρχει περίπου 5-6 μήνες, έχει κάνει μια καλή παρουσία.
Στο iOS 8 θα υπάρχει και υποστήριξη Voice-over-LTE.

Messaging και Notification Center

Η Apple φαίνεται πως θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να επιλέγει κάποια μηνύματα να σβήνονται αυτόματα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και χρόνος στον οποίο θα σβήνονται μπορεί να προσαρμοστεί.

Αλλαγές όμως θα γίνουν και στο Notification Center το οποίο γίνεται λίγο πιο απλό. Τα «today, all, missed» αναιρούνται. Ενώ υπάρχουν φήμες που λένε ότι η Apple μπορεί να ενσωματώσει χαρακτηριστικά για περισσότερες ειδοποιήσεις, φήμη που μένει ανεπιβεβαίωτη όμως.
Φυσικά στους στόχους της Apple είναι να κάνει το iOS 8 ακόμα πιο γρήγορο, ενώ θα εστιάσει στο να κάνει και την κάμερα του επόμενου τηλεφώνου της πιο γρήγορη.


Apples-WWDC-2014-570


Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top