Το εσωτερικό του διαστημοπλοίου της Boeing

0

Η διαστημική κάψουλα CST-100 (Crew Space Transportation) αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος της NASA για την πραγματοποίηση πτήσεων στο διάστημα από ιδιωτικούς φορείς, με στόχο τη μεταφορά προσωπικού και υλικού στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

boeing1 BoeingΌπως αποκαλύπτεται από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το εσωτερικό της κάψουλας CST-100 διαφέρει σημαντικά από το εσωτερικό προγενέστερων μοντέλων που σφύζουν από διακόπτες και πινακίδες με οδηγίες για το πλήρωμα. Η νέα κάψουλα υιοθετεί μινιμαλιστικό στιλ, βγαλμένο από ταινίες επιστημονικής φαντασίας και αφήνει πίσω το κλασσικό «αεροπορικό» στιλ.


Σύμφωνα με την Boeing, η συγκεκριμένη διαμόρφωση εσωτερικού επιλέχθηκε καθώς δόθηκε προτεραιότητα στην ικανοποίηση των μελλοντικών εμπορικών χρηστών της κάψουλας και λιγότερο των επαγγελματιών αστροναυτών της NASA.

Οι θέσεις των επιβατών είναι κατασκευασμένες από ελαφρύ, ανθεκτικό πλαστικό, ενώ η θέση του πιλότου μοιάζει να αιωρείται πάνω από αυτές. Οι θέσεις δεν περιβάλλονται από τα κλασικά ντουλάπια, βαλβίδες και τα μεταλλικά εξαρτήματα του παρελθόντος, αντίθετα κυρίαρχη θέση έχουν ευμεγέθη φινιστρίνια.

Το CST-100 είναι από τα διαστημικά οχήματα που αναπτύσσονται από ιδιωτικές εταιρείες για λογαριασμό του προγράμματος CCP (Commercial Crew Program) της NASA, που δημιουργήθηκε για να καλύψει το κενό της απόσυρσης των διαστημικών λεωφορείων σε  αποστολές μεταφοράς φορτίου και προσωπικού στο διάστημα.

                  boeing2 Boeing

Η συγκεκριμένη πρόταση αφορά ένα όχημα ικανό να εκτελέσει έως και δέκα αποστολές πριν χρειαστεί να αποσυρθεί, ενώ θα μπορεί να μεταφέρει έως και επτά επιβάτες ή ανάλογο συνδυασμό επιβατών και φορτίου στον διαστημικό σταθμό.

πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top