Μπουφάν με αερόσακο από τη Ducati και Dainese (VIDEO)

0
Το πρώτο μπουφάν με αερόσακο που συλλέγει δεδομένα και ενεργοποιείται ασύρματα από τη μοτοσυκλέτα παρουσίασε η Ducati σε συνεργασία με τη Dainese.

Αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι στη μοτοσυκλέτα συλλέγουν δεδομένα και μόλις αντιληφθούν είτε πτώση από γλίστρημα είτε σύγκρουση (μετωπική ή πλευρική) ή ακόμα και τρακάρισμα από πίσω στέλνουν σήμα στον δέκτη και τη μικροσκοπική μονάδα που βρίσκονται στο μπουφάν και ενεργοποιούν τον αερόσακο σε μόλις 45ms (κάτι λιγότερο από πέντε εκατοστά του δευτερολέπτου).

Σύμφωνα με τη Ducati το χρονικό όριο ενός αερόσακου για να προλάβει τα χειρότερα είναι περίπου 80ms και άρα το σύστημά της είναι απίστευτα γρήγορο αφού καταφέρνει να ενεργοποιηθεί στο μισό σχεδόν χρόνο.

Το μπουφάν μπορεί να φορεθεί και από τον συνεπιβάτη ενώ στο ψηφιακό πολυόργανο της μοτοσυκλέτας υπάρχουν ενδείξεις αναγνώρισης και σωστής λειτουργίας των συστημάτων (ξεχωριστή για αναβάτη-συνεπιβάτη).

Ο αερόσακος είναι κατασκευασμένος από αναπνέον Gore-Tex και είναι σχεδιασμένος για να προστατεύει το στήθος, την πλάτη καθώς και τις κλείδες ενώ η μονάδα διαθέτει δική της μπαταρία που φορτίζει εύκολα μέσω USB. Το σύστημα ονομάζεται D|Air και σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες για το κόστος και την ημερομηνία κυκλοφορίας.









πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top