Nέα απάτη phishing διαδίδεται μέσω του κοινωνικού δικτύου Tumblr

0
Ερευνητές ασφάλειας προειδοποιούν τους χρήστες σχετικά με μια νέα απάτη phishing που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και η οποία ξεκινά με το εξής μήνυμα: “OMG YOUR PHOTOS ARE BEING USED ON THIS SITE.” (Προσοχή, οι φωτογραφίες σας χρησιμοποιούνται σε αυτήν την ιστοσελίδα)

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Malwarebytes, τα κακόβουλα μηνύματα εμφανίζονται στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Tumblr, και φαίνεται ότι προέρχονται από κάποιον φίλο του εκάστοτε θύματος.

Όταν οι χρήστες πατήσουν στο link που συνοδεύει τα μηνύματα, μεταφέρονται σε μια spam blogτου Tumblr, από όπου ένα κομμάτι κώδικα σε JavaScript τους ανακατευθύνει σε μια πλαστή σελίδα login, παρόμοια με αυτή του Facebook. Eκεί οι χρήστες θα πρέπει να εισάγουν τα διαπιστευτήριά τους, προκειμένου να δουν τις υποτιθέμενες φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζονται.

Η phishing ιστοσελίδα δεν διαφέρει σε τίποτα από την πραγματική σελίδα σύνδεσης του Facebook, αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά στo URL στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης, οι χρήστες μπορούν να διαπιστώσουν ότι δεν έχει τίποτα να κάνει με το κοινωνικό δίκτυο.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, τέτοιου είδους απάτες είναι σύνηθεις στο Twitter, όμως όπως αποδεικνύεται καμία πλατφόρμα social media δεν αγνοείται από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top