Ασύρματο ρεύμα; Είναι εδώ! [Video]

0
Τι θα ήταν καλύτερο από την μεταφορά ρεύματος μέσω καλωδίων; Η μεταφορά ρεύματος …χωρίς καλώδια! Αυτό προσπαθεί να υλοποιήσει η WiTricity με την κατασκευή ενός πηνίου («πηγή συντονισμού») ικανού να παράγει ένα μαγνητικό πεδίο όταν βρίσκεται συνδεδεμένο στο ρεύμα.
Φέρνοντας, λοιπόν, μια κατάλληλα διαμορφωμένη συσκευή με πηνίο σε αυτό το μαγνητικό πεδίο έχουμε ως αποτέλεσμα την επαγωγή ρεύματος και κατά συνέπεια την «μεταφορά» ενέργειας. Χωρίς καλώδια. Ήδη η τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί για την φόρτιση φορητών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων με τη συγκόλληση ενός πηνίου «συντονισμού» στην μπαταρία τους.

wirelesselectrcity

Αυτά τα μαγνητικά πεδία είναι απολύτως ασφαλή, βέβαια, σε περίπτωση που ανησυχήσατε. Πρόκειται ουσιαστικά για τον ίδιο τύπο πεδίου που χρησιμοποιούνται και στα Wi-Fi routers του σπιτιού σας. Με την ίδια λογική του ασύρματου Internet θα μπορούσαμε να έχουμε ασύρματη ενέργεια στο σπίτι του μέλλοντος. Θα παρκάρετε για παράδειγμα το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο στο γκαράζ και αυτό θα φορτίζει αυτόματα. Τέρμα οι ειδικοί σταθμοί φόρτισης και τα καλώδια.

Φυσικά, μια τέτοια τεχνολογία επαναστατικής φύσης έχει ένα τεράστιο εύρος εφαρμογής (πχ στην ιατρική) και θα επιτρέψει μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία σχεδιασμού των ηλεκτρικών συσκευών που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση αφού η φόρτισή τους δεν θα αποτελεί πλέον έγνοια.

          

 πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top