Άχρηστα χωρίς reset τα κλεμμένα smartphone με το επόμενο Android

0
Η επόμενη έκδοση του πιο διαδεδομένου λειτουργικού συστήματος Android για smartphone θα αποκτήσει έναν μηχανισμό προστασίας από την μη εξουσιοδοτημένη επαναφορά του τηλεφώνου στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.


Η επίσημη ανακοίνωση της Google αφορά στην πίεση που δέχεται η βιομηχανία για την ενσωμάτωση ενός αντικλεπτικού συστήματος που θα μειώσει τα περιστατικά κλοπών, ληστειών και βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις ακριβές φορητές συσκευές.

Η Apple έχει ενσωματώσει έναν ανάλογο μηχανισμό στο iPhone, το οποίο κλειδώνεται αυτομάτως όταν ο κλέφτης ή ο κλεπταποδόχος επιχειρήσει να το κάνει reset ενώ έχει δηλωθεί ως κλεμμένο.

Άγνωστο παραμένει πότε θα διατεθεί η επόμενη έκδοση του Android. Εντούτοις, είναι γνωστό ότι όλα τα smartphone -και αυτά με Windows Phone- που θα κατασκευαστούν μετά τον Ιούλιο του 2015 από τις Apple, Google, HTC, Huawei, Motorola, Microsoft/Nokia και Samsung και θα διατεθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες θα φέρουν έναν στοιχειώδη μηχανισμό ασφάλειας σε περίπτωση κλοπής. Η ενεργοποίηση ή όχι του μηχανισμού θα αποτελεί απόφαση του χρήστη, χωρίς να περιορίζει τις επιλογές του για περαιτέρω θωράκιση του τηλεφώνου του. Σε αυτή την συμφωνία κατέληξε νωρίτερα φέτος η ένωση μελών της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας μετά τις πιέσεις που ασκούν φορείς και καταναλωτές από τις ΗΠΑ, όπου οι ληστείες για smartphone χαρακτηρίζονται μάστιγα.

πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top