Dawngate preview

0
Η EA κάνει ντεμπούτο στον χώρο των MOBA.
Πολλές εταιρίες μετά την δημιουργία του πρώτου MΟΒΑ DotA από τον Steve Feak, σκέφτηκαν οτι θα ήταν μια καλή ευκαιρία να προσπαθήσουν και αυτές αφού το συγκεκριμένο genre προσέλκυσε αρκετό κόσμο. Από το 2003 με την εμφάνιση του DotA και μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει κάποια αρκετά δημοφιλείς MOBA όπως τα DotA, DotA 2 από την Valve, Heroes of Newerth από την S2 Games και το League of Legends απο τη Riot Games.
 
Μια ακόμα γνώστη εταιρία στον χωρο του gaming η Electronic Arts πρόσφατα έκανε το βήμα για το δικό της MOBA το Dawngate σχεδιασμένο απο τη νεοσύστατη Waystone Games. Το Dawngate είχε ανακοινωθεί στην φετινή E3 και άφησε άφωνους πολλούς θεατές. Στις 19 Μαίου του 2014 τo Dawngate μπήκε σε open beta φάση και θα είναι free-to-play
 
dawngate-1
 
Διαλέξτε τον shaper και τον ρόλο σας
 
Στο συγκεκριμένο MOBA υπάρχει προς το παρόν μόνο ένας χάρτης ονόματι "The Dawngate" πριν απο κάθε αγώνα επιλέγετε φυσικά τον χαρακτήρα της αρέσκειάς οι οποίοι εδώ λέγονται Shapers και καθένας από αυτούς έχει μια ειδικότητα. Προς το παρόν υπάρχουν διαθέσιμοι 30 Shapers, αλλά για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλους θα πρέπει να τους αγοράσετε. Εάν δεν επιθυμείτε να ξοδέψετε χρήματα μπορείτε να παίξετε με τους free Shapers, των οποίων η λίστα εναλάσσεται σε εβδομαδιαία βάση όπως το League of Legends.
 
Υπάρχουν οι Melee και Ranged χαρακτήρες, οι οποίοι κάνουν είτε physical damage, είτε magic damage. Μετά την επιλογή του Shaper σας καλείστε να επιλέξετε τον ρόλο σας. Υπάρχουν τέσσερις  διαφορετικοί ρόλοι ο Gladiator, ο Tactician, o Hunter και ο Predator. Ο Gladiator εστιάζει στο farming για να κερδίσει χρήματα, ο Tactician εστιάζει στο harassing των enemy Shapers, ο Hunter είναι ο αρχετυπικός jungler και τέλος ο Predator κερδίζει περισσότερο vim (το in-game νόμισμα του Dawngate). από τα enemy kills.
 
dawngate-2
 
Για παράδειγμα εάν επιλέξετε έναν support χαρακτηρα θα διαλέξετε το ρόλο του Tactician, αν θέλετε ένα tank ή marksman χαρακτήρα θα έχετε την επιλογή του Predator ή Gladiator και φυσικά ως jungler θα επιλέξετε τον Hunter. Η οικονομία της ομάδας και η δική σας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην επιλογή του ρόλου διότι ο καθένας έχει συγκεκριμένα objectives.
 
Lanes, jungle και items
 
Ο χάρτης είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Αποτελείται από δύο lanes, τα οποία ανάμεσά τους κρύβουν μία τεράστια ζούγκλα. Κάθε ομάδα μπορεί να προσαρμόσει την στρατηγική της ανάλογα με το team composition. Δηλαδή, υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως δύο Shapers σε κάθε lane και ένας jungler, δύο Shapers στην ζούγκλα με ένα tank σε ένα lane και δύο shapers στο άλλο και φυσικά τρία άτομα σε ένα lane και δύο στο άλλο αν κάποιος διστάζει να παίξει στο jungle. Για να τελείωσει μια παρτίδα πρέπει οι αντίπαλοι Shapers να μπούνε στην βάση της άλλης ομάδας και να σκοτώσουν τις πηγές που τροφοδοτούν τον Giant ή το Nexus του Dawngate αν προτιμάται και στη συνέχεια να σκοτώσουν το γίγαντα.
 
dawngate-3
 
Το Dawngate δίνει την ευκαίρια στους παίκτες κάθε ομάδας να αυξήσουν την οικονομία της με διάφορους τρόπους. Πρώτα από ολά είναι οι ρόλοι που επιλέγει ο καθένας, δεύτερον στο κέντρο του χάρτη υπάρχει ένα τέρας, το Parasite το οποίο σκοτώνοντάς το η ομάδα αποκτάει αυτόματα μεγάλα minions και χρήματα. Επόμενη πηγή χρημάτων είναι τα spirit wells τα οποία είναι τέσσεις βάσεις σε κάθε γωνία του map που κάθε ομάδα μπορεί να κατακτήσει. Κάθε spirit well με το που κατακτηθεί αυξάνει τα χρήματα της ομάδας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αφού "πέσει" ένα spirit well υπάρχει ένα σχετικό cooldown μέχρι να μπορέσει να το επανακτήσει μία από τις δύο ομάδας.
 
 
Τα items μπορεί να σας φανούν περίεργα καθώς δεν μοιάζουν πολύ με αυτά άλλων MOBA. Μπορεί οι χαρακτήρες να χωρίζονται σε physical και magical damage αλλά δεν υπάρχουν ξεχωριστά items για την κάθε κατηγορία. Στο Dawngate θα βρείτε αντικείμενα τα οποία είναι υποκατηγορίες έξι κατηγοριών. Αυτές είναι το Life που δίνει health και health regen, το Resilience που δίνει armor, Will που δίνει magic resistance, Power που χρησιμοποιείται για magic και attack damage, Time που δίνει haste και η κατηγορία Hunger η οποία προσφέρει power και life drain. Φυσικά αν επιλέξετε μια κατηγορία μπορείτε να συνεχίσετε αγοράζοντας ενα item απο τις υποκατηγορίες το οποίο θα προσφέρει οχι μόνο τις αρχικές δυνάμεις αλλά αμαβαθμισμένες όπως για παράδειγμα με Life και Armor με Power και Defense penetration.
 
Karma και Destiny
 
Σίγουρα είστε όλοι συνηθισμένοι στο να παίρνετε experience και λεφτά στο account σας κάθε φορά που τελειώνετε ένα session. Το Dawngate πρώτα από όλα δεν λειτουργεί με levels κάτι που σίγουρα κάποιους θα χαροποιήσει ή θα δυσαρεστήσει αν είναι πιο competitive τύποι. Αυτό απλά που μετριέται είναι οι νίκες του account, αν και κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να αλλάξει μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του Dawngate.
 
dawngate-4
 
Σίγουρα όλοι έχετε σιχαθεί τη ζωή σας παλεύοντας για rank up στο League of Legends ή και γενικά σε άλλα MOBA και αυτό εξαιτίας των "trolls" και των "afkers". Στο Dawngate όμως μπορείς εσύ να κάνεις τη διαφορά! Μετά απο κάθε αγώνα γίνεται μια ψηφοφορία Karma. Δηλαδή εσείς και οι αντίπαλοί σας επίλεγετε ποιους αξίζει να επιβραβεύσετε για την καλή συμπεριφορά και την συνεργασία τους ή ποιους δεν θα ψηφίσετε επειδή ήταν toxic ή έκαναν leave. 
 
Μετά την ψηφοφορία στην οθόνη κάθε παίκτη εμφανίζεται μια μπάρα με rewards, οπότε ανάλογα με το Karma που δίνεται στον καθένα η μπάρα ανεβαίνει και ξεκλειδώνονται τα rewards. Αν έχετε μαζέψει αρκετό Karma λαμβάνετε περισσότερο Destiny που είναι τα χρήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο shop αν όμως η συμπεριφορά σας ήταν κακή και δεν συλλέξατε πολύ Karma δεν θα κερδίσετε πολύ Destiny και με αυτόν τον τρόπο την “πληρώνουν” οι toxic players.
 
dawngate-5
 
Spiritstones και sparks
 
Για να κάνετε τους Shapers σας πιο δυνατούς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια sparks τα οποία είναι πέτρες αγορασμένες από το shop που αυξάνουν το attack, το magic damage, το armor και όλα τα abilities. Στην επιλογή Loadouts του client κάθε παίκτης έχει έναν περιορισμένο χώρο για να επιλέξει τα Spiritstones που επιθυμεί. Τα Spiritstones που θα αγοράσει ο καθένας πρέπει να είναι σε συγκεκριμένα σχήματα ώστε να χωρέσουν στο χώρο που τους δίνεται επειδή αυτός είναι περιορισμένος.
 
Επάνω στις Spiritstones μπαίνουν τα sparks σε ειδικές θέσεις. Το όλο σύστημα γενικά θυμίζει το αντίστοιχο customization του Guardians of Middle-Earth. Είναι επιλογή του κάθε παίκτη τι sparks θα επιλέξει για τον χαρακτήρα που χρησιμοποιεί. Για αρχή στον καθένα υπάρχουν 3 διαθέσιμα Loadouts, αν κάποιος επιθυμεί να αγοράσει και άλλα μπορεί να το κάνει χρησιμοποιώντας Destiny ή real money, Waypoints όπως λέγονται.
 
dawngate-6

Αξίζει έστω μία δοκιμή
Το Dawngate ενδέχεται σε κάποιους να φαίνεται αδιάφορο γιατί έχουν το League of Legends και το DotA 2, αλλά μην το αγνοήσετε. Είναι σίγουρα ένα καλοσχεδιασμένο MOBA με φανταστικό οπτικό τομέα, ιδιαίτερους χαρακτήρες και πληθός από επιλογές στο customization του Shapers σας. Επιπλέον, δίνει την ευκαιρία στους σωστούς παίκτες να αναδειχθούν, καθώς οι toxic δεν επιβραβεύβονται το ίδιο με τους συνεργάσιμους.

πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top