Ξεχάσατε το antivirus; Προσοχή!

0
H εγκατάσταση προγράμματος  antivirus  και software ασφαλείας στα λάπτοπ, τους Η/Υ ή τα έξυπνα κινητά, καθιστά τους χρήστες ευάλωτους και εύκολα θύματα στις κυβερνοεπιθέσεις.

Οι χάκερς καραδοκούν και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Βρετανία από την Εθνική Υπηρεσία καταπολέμησης Εγκλήματος (NCA), μόνο πέρυσι 10 χιλιάδες χρήστες Η/Υ έπεσαν θύματα ιών. Η NCA απευθύνει την προειδοποίηση στο πλαίσιο μιας νέας καμπάνιας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι οι χρήστες.

Από τα κακόβουλα email έως τη χρήση μολυσμένων USB το πρόβλημα μπορεί να εξελιχθεί σε μέγα κίνδυνο για τους χρήστες. Σύμφωνα με τις στατιστικές το 40% των ενηλίκων σπάνια εγκαθιστούν ή ανανεώνουν το software ασφαλείας στις νέες συσκευές. Η NCA έχει δαπανήσει περισσότερα από 860 εκατ στερλίνες τον τελευταία πενταετία για να καταστήσει τη Βρετανία ως μια από τις πιο ασφαλείς χώρες για τους χρήστες του Διαδικτύου.

Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη. Το 2011, μια έκθεση υποστήριζε ότι η Βρετανία έχανε 27 δις στερλίνες το χρόνο εξαιτίας των κυβερνοεπιθέσεων. Ερευνητές του Κέιμπριτζ αποφάσισαν να διενεργήσουν μια έρευνα για το πραγματικό κόστος που είχε το κυβερνοέγκλημα στο κράτος, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Η έκθεση τους κατέληγε στο συμπέρασμα ότι το κόστος της καταπολέμησης του κυβερνοεγκλήματος είναι μεγαλύτερο από το κόστος των ίδιων των επιθέσεων.
 
Σύμφωνα με τους ερευνητές ο κάθε πολίτης πληρώνει 1 λίρα τον χρόνο ενώ το ποσό με το οποίο επιβαρύνεται ως φορολογούμενος για τις εκστρατείες καταπολέμησης είναι 10 λίρες το χρόνο.


Πηγή: thetoc.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top