Το Κέντρο Ασφαλούς Σχεδιασμού (CSD) του ΙΕΕΕ προωθεί την ασφάλεια λογισμικού

0
Το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE) έχει διαμορφώσει μια νέα ομάδα συμβουλευτικής, σε συνεργασία με φορείς του ιδιωτικού τομέα, η οποία έχει ως στόχο την παροχή συμβουλών προς τους προγραμματιστές λογισμικού, με σκοπό την βελτίωση της ασφάλειας των εφαρμογών τους.

Το IEEE έχει συνεργαστεί με δέκα IT και οργανισμούς ασφάλειας – συμπεριλαμβανομένων των Google, Twitter, Cigital και RSA – για να σχηματίσει το Κέντρο Ασφαλούς Σχεδιασμού (Centre for Secure Design – CSD).

Το πρώτο βήμα του CSD ήταν να εκδώσει μια συμβουλευτική έκθεση σχετικά με την ανάπτυξη λογισμικού από προγραμματιστές – για το πώς μπορούν να κάνουν τις εφαρμογές τους πιο ασφαλείς.
Η έκθεση έχει τίτλο «Avoiding the Top Ten Software Security Design Flaws» και βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί από τις οργανώσεις-μέλη του CSD.

«Η έκθεση αυτή λειτουργεί ως οδηγός για το πώς οι προγραμματιστές μπορούν να κωδικοποιήσουν τις εφαρμογές τους, έχοντας την ασφάλεια κατά νου», δήλωσε ο Jim DelGrosso της CSD, συμπληρώνοντας ότι τους βοηθά επίσης να λάβουν καλύτερες αποφάσεις, κάνοντας το λογισμικό τους πιο ασφαλές, από τις βάσεις του».

πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top