Sony SmartEyeglass, επίσημα τον Μάρτιο ο αντίπαλος του Google Glass

0
Τη στιγμή που η αγορά των wearables μοιάζει να είναι στο peak της, τουλάχιστον από άποψη κατασκευαστών, και την ίδια στιγμή που η Sony προσπαθεί να ανακτήσει τα χαμένα κέρδη από την αγορά των smartphones, αποφάσισε να λανσάρει μια νέα συσκευή. Δεν πρόκειται για κάποιο high end smartphone αλλά για τα πρώτα της έξυπνα γυαλιά.

Το Sony SmartEyeglass είναι ουσιαστικά κλώνος του Google Glass αλλά το prototype που παρουσίασε είναι πιο χοντροκομμένο, μοιάζουν με 3D γυαλιά. Έχει επάνω κάμερα 3MP, επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, ηλεκτρονική πυξίδα, αισθητήρα φωτισμού, μικρόφωνο και συνδέεται μέσω ενός καλωδίου με εξωτερική μπαταρία.

Το martEyeglass είναι σε prototype μορφή αλλά μπορεί να συνδέεται σε smartphones που τρέχουν Android 4.1 και πάνω. Έχει φακούς οι οποίοι έχουν 3 χλστ. πάχος και είναι 85% διαφανείς και απορροφούν λιγότερη ενέργεια χάρη στην μονόχρωμη οθόνη. Πάνω στους φακούς προβάλλεται το περιεχόμενο.

Σε αντίθεση με το Google Glass που έχει δικές του εφαρμογές, η Sony θέλει να επιτρέψει στους developers να δημιουργήσουν smartphone apps που θα συνδέονται με το SmartEyeglass μέσω Bluetooth, οπότε άνοιξε το software kit από σήμερα. Μέχρι το τέλος Μαρτίου σχεδιάζει να κάνει διαθέσιμο και το hardware.



sony-smarteyeglass-01-570

Sony Smartglass

Πηγή
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top