Windows 9 – Δωρεάν ή σε χαμηλή τιμή;

0
Ελάχιστες μέρες απέμειναν μέχρι την επίσημη παρουσίαση των Windows 9 Beta αλλά η Microsoft δεν δίνει στην δημοσιότητα καμία πληροφορία σχετικά με αυτά. Έγκυρες πηγές ωστόσο, εκτιμούν, πως η εταιρία πιθανώς να ακολουθήσει νέα πολιτική licensing:

Δωρεάν διάθεση ή χαμηλή τιμή σε πελάτες που διαθέτουν παλαιότερη έκδοση των Windows.Η Microsoft εδώ και καιρό, θέλει να δώσει κίνητρο στους χρήστες Windows XP να εγκαταλείψουν το παλιό λογισμικό και να αποκτήσουν μία νέα, πιο σύγχρονη έκδοση.Αντίστοιχη προσπάθεια είχε κάνει με τα Windows 8, χωρίς ωστόσο να έχει επιτυχία.

Ο σχεδιασμός των 8 με την κατάργηση του menu “Start” και το περιβάλλον “Ταblet” απώθησε τους καταναλωτές, οι οποίοι προτίμησαν να παραμείνουν σε παλαιότερες εκδόσεις. Τα Windows 9 ωστόσο, υπόσχονται φιλικότερη στο χρήστη σχεδίαση και νέα χαρακτηριστικά που θα δώσουν κίνητρο για την αποκτησή τους.Μεταξύ άλλων Start Memu, multiple desktops, Cortana, Internet Explorer 12, notification center κά.

Η αναβάθμιση από Windows XP σε Windows 9 στις περισσότερες περιπτώσεις προυποθέτει αναβάθμιση Ηardware -Παλαιότερης τεχνολογίας υπολογιστές δεν μπορούν να τρέξουν τα Windows 9.Αυτό αποτελεί ακόμα ένα στοίχημα για την Microsoft: Αν καταφέρει να πέσει τους καταναλωτές με τα Windows 9, αυτό θα μεταφραστεί αυτόματα σε πωλήσεις Pc και Hardware.

Η άλλη άποψη

Υπάρχει όμως και η άποψη ορισμένων, που θεωρούν ότι η Microsoft δεν θα διαθέσει σε καμία περίπτωση τα Windows 9 δωρεάν. Αν και τα Windows δεν είναι η κύρια πηγή εσόδων της Microsoft ωστόσο δεν παύουν να αποφέρουν πολύ σημαντικά κέρδη. Περισσότερο από το 75% των desktops σε όλο των κόσμο, χρησιμοποιούν Windows. Ακόμα όμως και να μην διατεθούν δωρεάν, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τα δούμε στο ράφι με μεγάλη μείωση τιμής. Ας περιμένουμε λοιπόν έως την άνοιξη του 2015.

πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top