Η Nest, της Google, εξαγοράζει και τη Revolv

0
Η Nest, εταιρεία που ελέγχεται πλέον από την Google και δραστηριοποιείται στον χώρο του οικιακού αυτοματισμού, ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας Revolv.

Παρά το γεγονός ότι λεπτομέρειες της εξαγοράς δεν έγιναν γνωστές, η Nest απέκτησε την Revolv όχι για την ενσωμάτωση των προϊόντων της στο portfolio της, αλλά για να εντάξει τα στελέχη της στο δυναμικό της. Η Nest, η οποία έχει εξαγορασθεί από την Google μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, έχει ήδη προχωρήσει στην εξαγορά και της Dropcam, από τον περασμένο Ιούνιο.

Το πλέον χαρακτηριστικό προϊόν της Revolv είναι ένα hub οικιακού αυτοματισμού που λειτουργεί σαν σταθμός διασύνδεσης ανάμεσα σε διάφορα «έξυπνα» οικιακά προϊόντα, όπως τα ηχεία Sonos, οι λάμπες φωτισμού Hueτης Philips, οι διακόπτες φωτισμού της WeMo κλπ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Revolv, η εταιρεία θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στα ήδη υπάρχοντα προϊόντα της, ενώ και τα δεδομένα θα διατηρηθούν από την εταιρεία χωρίς να δοθεί πρόσβαση σε αυτά στις Nest και Google. Ωστόσο, η εταιρεία δεν θα λανσάρει νέα προϊόντα με την υπάρχουσα φίρμα.

Αντίθετα, οι εργαζόμενοι της Revolv θα ενταχθούν στα προγράμματα ανάπτυξης νέων προϊόντων της Nest και ιδιαίτερα σε αυτά που αφορούν την ενσωμάτωση άλλων συσκευών στην πλατφόρμα Nest.

Αξίζει να επισημανθεί η στροφή των κολοσσών της τεχνολογίας προς τον χώρο του οικιακού αυτοματισμού και του Internet of Things, καθώς η εξαγορά της Dropcam (που κατασκευάζει κάμερες οικιακής ασφάλειας συνδεδεμένες στο cloud) κόστισε στη Nest το ποσό των 555 εκατομμυρίων δολαρίων. Αντίστοιχα, τον Αύγουστο η Samsung διέθεσε το ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της SmartThings, η οποία κατασκευάζει έναν ανταγωνιστικό κόμβο οικιακού αυτοματισμού.

πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top