Patch για την ευπάθεια του cgmanager στα Ubuntu 14.10 και 14.04 LTS

0
Η Canonical αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την ευπάθεια του cgmanager στα λειτουργικά συστήματα Ubuntu 14.10 και Ubuntu 14.04 LTS. Το πρόβλημα δεν θεωρείται σοβαρό, αλλά ωστόσο οι χρήστες θα πρέπει να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους το συντομότερο δυνατόν.

Σε μια σειρά από σημαντικές διορθώσεις που έχουν κυκλοφορήσει για τα προαναφερόμενα λειτουργικά συστήματα, εμπεριέχονται και οι ενημερώσεις για την ευπάθεια του συγκεκριμένου manager. Η ευπάθεια θα μπορούσε να εκθέσει ευαίσθητες πληροφορίες ή συσκευές των κατόχων των πληροφοριακών συστημάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η ευπάθεια βρισκόταν στην τροποποίηση των ιδιοτήτων cgroup, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε έναν τοπικό εισβολέα να το εκμεταλλευτεί.

Η αναβάθμιση των συστημάτων στην ενημερωμένη έκδοση μέσω της εφαρμογής Update Manager αναλόγως με τη διανομή, θα σας λύσει το πρόβλημα.

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ενημέρωση λογισμικού για αναβάθμιση, μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία μέσα από ένα τερματικό. Ανοίξτε ένα τερματικό και πληκτρολογήστε τις ακόλουθες εντολές:

</> CODE
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade

Μετά την αναβάθμιση θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε το σύστημα σας προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ενημέρωσης.

πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top