Windows 7: τι θα συμβεί στις 13 Ιανουαρίου;

0

Στις 13 Ιανουαρίου, τελειώνει η βασική υποστήριξη (Mainstream support) της Microsoft για τα Windows 7 Service Pack (SP) 1. Μην πανικοβάλλεστε. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Microsoft πρόκειται να σταματήσει την έκδοση ενημερώσεων ασφαλείας για τα Windows 7 SP1 αύριο.


«Βασική υποστήριξη» ή «Mainstream support» είναι η περίοδος κατά την οποία η Microsoft παρέχει δωρεάν ενημερώσεις ασφαλείας και μη καθώς και τηλεφωνική υποστήριξη για τα προϊόντα της.

«Εκτεταμένη υποστήριξη» ή «Extended support» – είναι η περίοδος κατά την οποία η Microsoft συνεχίζει να παρέχει δωρεάν ενημερώσεις ασφαλείας για τα προϊόντα της και θα τελειώσει την 15η Ιανουαρίου του 2020 για τα Windows 7 SP1.


Η υποστήριξη που λήγει αύριο για τα Windows 7 SP1 δεν έχει συνέπειες για τα δικαιώματα υποβάθμισης. Οι χρήστες θα εξακολουθούν να είναι σε θέση να αγοράσουν ένα νέο υπολογιστή με άδεια OEM για μια επιχειρηματική έκδοση των Windows και στη συνέχεια να εγκαταστήσουν μια παλαιότερη έκδοση. Υπολογιστές με Windows 8.1 Pro μπορούν να υποβαθμιστούν σε Windows 7 Professional ή Windows Vista Business.

Η προθεσμία της 13ης Ιανουαρίου δεν έχει επίσης καμία σχέση με το τέλος των πωλήσεων και την καταληκτική ημερομηνία για τους υπολογιστές με Windοws 7 Pro. Η Microsoft δεν έχει δώσει ακόμη μια ημερομηνία για το πότε τα Windows 7 Pro δεν θα διανέμονται πια στους εμπόρους λιανικής πώλησης ή τους OEM. Στελέχη της εταιρείας δήλωσαν ότι θα θα δώσει ένα έτος πριν από την ημερομηνία λήξης των πωλήσεων.

Την 31η Οκτώβρη του 2014, η Microsoft σταμάτησε να παρέχει στους συνεργάτες και κατασκευαστές συστημάτων αντίγραφα των Windοws 7 Home Basic, Home Premium και Ultimate για την προεγκατάστασή σε νέους υπολογιστές. Αλλά οι OEMs έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να πωλούν τα αποθέματά τους σε υπολογιστές που τρέχουν με αυτές τις εκδόσεις των Windοws 7.

Τα Windοws 7 εξακολουθούν να έχουν κρατούν περισσότερο από το 50% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς λειτουργικών συστημάτων, σύμφωνα με την Net Applications.


πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top