Apple Watch: Ο Jony Ive επέμενε για την έκδοση των 10.000 δολαρίων

0
Το Apple Watch ανακοινώθηκε και επίσημα την Δευτέρα με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τις ιδιότητες, τις εκδόσεις αλλά και την τιμή. Αυτό που έκανε αίσθηση ήταν η τιμή η οποία ξεκινά από 350 δολάρια για το Apple Watch Sport ενώ η τιμή εκκίνησης του Apple Watch Edition είναι 10.000 δολάρια και φτάνει μέχρι 17.000 δολάρια.

Το ερώτημα είναι αν και κατά πόσο η κίνηση της Apple να κυκλοφορήσει ένα τόσο ακριβό smartwatch είναι σωστή. Τις ίδιες αμφιβολίες είχαν και κάποιοι μέσα στην Apple, αλλά ο Jony Ive ήταν αυτός που επέμενε για luxury έκδοση. Κάποιοι μέσα στην εταιρεία επέμεναν ότι ένα τόσο ακριβό ρολόι θα στόχευε μόνο σε μια συγκεκριμένη ομάδα αγοραστών, και δεν ήθελαν κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, τελικά επικράτησε η άποψη του αρχισχεδιαστή της Apple ο οποίος ήθελε να απευθύνεται σε όλους, από τους κανονικούς χρήστες της Apple μέχρι και τους δισεκατομμυριούχους. Αν και η Apple ποτέ δεν θεωρήθηκε οικονομική, ειδικά όσον αφορά στην αγορά των υπολογιστών της, οι τιμές ήταν ως κάποιο βαθμό εφικτές (αν μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε έτσι). Τα 10.000 όμως ήταν που έφεραν αντιδράσεις στο εσωτερικό της διότι η φιλοσοφία της ήταν «build products for everybody».

Θα δείξει αν τελικά η επιμονή του Jony Ive, ήταν σωστή κίνηση για την Apple, η οποία μετά και την ανακοίνωση του νέου MacBook 2015 θεωρείται όλο και περισσότερο ως luxury brand.


apple watch edition



Πηγή: 1,2
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top