NBA 2K16 | Review

0
Overview

Εκδότης: 2K

Δημιουργός: Visual Concepts

Είδος: Sports

Άριθμός παικτών: 1 εως 4

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 29 Σεπτεμβρίου 2015

Κονσόλα: , , , ,

Review
Αναλύσεις και σχόλια περί της σειράς NBA της 2K νομίζω περιττεύουν. Τα τελευταία χρόνια το franchise παίζει μπάλα μόνο του, με μόνο αντίπαλο τον… εαυτό του, αφού το αντίπαλο δέος της EA δεν καταφέρνει να σταθεί επάξια στις δημιουργίες της 2K, που κάθε χρόνο ξεφεύγει λίγο περισσότερο.

Έτσι και φέτος, η 2K συνεχίζει την πετυχημένη συνταγή προσφέροντας ένα βελτιωμένο και ανανεωμένο σύνολο του περσινού τίτλου, συνεχίζοντας να κρατάει το franchise ψηλά στις προτιμήσεις των φίλων του μπάσκετ χρόνο με τον χρόνο. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λέει η παροιμία, και αυτό ενστερνίζεται ιδιαίτερα φέτος η 2Κ, η οποία βλέποντας πως η EA κάνει προσπάθειες να μπει δυνατά στα μπασκετικά παιχνίδια με ριζικές αλλαγές στο NBA Live, παίζει εκ του ασφαλούς προσχωρώντας σε λίγες και καλές προσθήκες διατηρώντας τα περισσότερα χαρακτηριστικά του 2k15 χωρίς να προβεί σε βεβιασμένες κινήσεις που ενδεχομένως να ξενίσουν την fanbase.


curry-711x400

Το mode που ίσως φέτος κεντρίσει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον είναι το MyCareer, που έχει εμπλουτιστεί σημαντικά. Η 2K προσέλαβε τον γνωστό σκηνοθέτη Spike Lee (Inside Man, 25th Hour, Oldboy, Malcolm X) προκειμένου να δώσει μία πιο κινηματογραφική άποψη στο mode.  Στο MyCareer, που φέτος φέρει τον υπότιτλο «Livin” Da Dream» ο παίκτης θα κληθεί να φτιάξει τον χαρακτήρα του και να τον ακολουθήσει από τα πρώτα του βήματα, όταν βρίσκεται στο λύκειο και παίρνει τις πρώτες του προτάσεις από επαγγελματικές ομάδες του NBA να παίξει σε αυτές, μέχρι να γίνει ένας θρύλος του αμερικάνικου μπάσκετ. Το όλo concept πλαισιώνεται από μεγάλα cutscenes (σε σημείο να αναρωτιέσαι αν ο Kojima βρίσκεται πίσω από αυτό), που ωστόσο κουράζουν, παρόλο που είναι καλοδουλεμένα. Η συνολική ιστορία δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, είναι εντελώς γραμμική, περιλαμβάνει αρκετές παραφωνίες (άσπρος πάικτης, αμερικανοαφρικανοί γονείς by default) και η αίσθηση της επιλογής που σου αφήνει είναι πλασματική. Το Livin Da Dream τελειώνει μετά την πρώτη, rookie σεζόν 8 αγώνων και δίνει τη θέση του στο κλασσικό mode χωρίς πολλά φρου-φρού και μπιχλιμπίδια.

Αφήνοντας πίσω το MyCareer, περνάμε στα υπόλοιπα modes του παιχνιδιού. Εδώ θα βρείτε όλες τις επιλογές του προηγούμενου τίτλου, αλλά και το PRO-AM, ένα ολοκαίνουριο mode που παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον. Στο Pro-Am καλείστε να φτιάξετε την δική σας ομάδα (με δικά σας λογότυπα, μπλουζάκια μέχρι και γήπεδο!!) και να μπείτε με τον χαρακτήρα σας του MyCareer και να βγείτε να παίξετε με άλλες ομάδες των 5 ατόμων.

Η βασική βελτίωση του φετινού τίτλου αφορά την τεχνητή νοημοσύνη των παικτών, ιδιαίτερα κατά την αμυντική συμπεριφορά τους. Οι παίκτες πλέον μαρκάρουν πιο δυνατά και ασφυκτικά, γεγονός που δίνει μεγαλύτερο δείκτη δυσκολίας στο παιχνίδι, ιδιαίτερα αν ασχοληθείτε με το MyCareer και έχετε τον έλεγχο ενός παίκτη χωρίς προσόντα και ικανότητες. Με αυτόν τον τρόπο το παιχνίδι προσπαθεί να ενθαρρύνει την πιο τακτική προσέγγιση των επιθέσεων, επιβραβεύοντας αυτές τις προσπάθειες και ενισχύοντας το συνεργατικό παιχνίδι. Η δεύτερη μεγαλύτερη αλλαγή αφορά στον τρόπο χειρισμού και στην αντιστοίχιση λόμπων και σκαστών πασών σε διαφορετικά πλήκτρα. Ο χειρισμός στα υπόλοιπα θέματα δεν παρουσιάζει διαφορές, κάτι που θα κάνει τους παλιούς παίκτες να μπουν άμεσα στην δράση χωρίς μεγάλη περίοδο προσαρμογής. Τα υπόλοιπα σημεία του gameplay δεν παρουσιάζουν διαφορά το 2k15, με την κίνηση και τον χειρισμό των παικτών να μοιάζει λίγο πιο άμεσος από τα προηγούμενα χρόνια.

nba-2k16-harden4jpg-73e728_765w

Το online κομμάτι του τίτλου έχει βελτιωθεί σημαντικά σε επίπεδο servers, με το lag να έχει μειωθεί σημαντικά αλλά να είναι ακόμη υπαρκτό δυσκολεύοντας αρκετά τον συγχρονισμό σε πάσες και σουτ που απαιτούν μεγαλύτερη ακρίβεια. Lag που πιθανώς να οφείλεται στον μεγάλο φόρτο που είχαν οι servers την πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας του τίτλου όταν και μπήκαν όλοι μαζικά online.

Παραμένοντας στο online κομμάτι, πρέπει να αναφερθούμε για τις μικροσυναλλαγές που η 2k συνεχίζει να προσθέτει στα παιχνίδια της. Πέρα από τις κλασσικές αγορές που μπορούν να γίνουν στο MyCareer για να αγοράσετε ρούχα και αξεσουάρ για τον παίχτη σας, η αμερικάνικη εταιρία το πήγε ένα βήμα παραπέρα δίνοντάς σας την ευκαιρία να… αγοράσετε νίκες προκειμένου να βελτιώσετε τα στατιστικά σας και να ανεβείτε πιο γρήγορα κατηγορία. That’s a new low for gaming.
Περνώντας στον οπτικό τομέα, η μηχανή γραφικών που η Virtaul Concepts δημιούργησε τα προηγούμενα χρόνια για τις κονσόλες νέας γενιάς συνεχίζει να εντυπωσιάζει κάνοντας το παιχνίδι ένα από τα πιο όμορφα αθλητικά παιχνίδια στην αγορά. Τα μοντέλα των χαρακτήρων μοιάζουν ανανεωμένα, ενώ περισσότερα από 10.000 νέα animation έχουν προστεθεί στην φετινή έκδοση βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο το ήδη καλό σύνολο. Η μόνη τεχνική παραφωνία είναι τα πολύ μεγάλα loading times που συνεχίζουν να υπάρχουν, σε έναν τεχνικά άρτιο τίτλο.



Κλείνοντας, το 2k16 αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αθλητικά παιχνίδια που κυκλοφορούν. 
Η 2K καταφέρνει να κάνει μικρές βελτιώσεις στο ήδη άριστο 2k15,  προσφέροντας ένα ρεαλιστικό μπασκετικό παιχνίδι, βάζοντας ξανά δυνατή υποψηφιότητα για το καλύτερο αθλητικό παιχνίδι της χρονιάς. Μερικές παραφωνίες πιθανώς να ξενίσουν αρκετούς, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι άξιος συνεχιστής του franchise που κάθε χρόνο προσπαθεί να βελτιώσει το βέλτιστο.





Πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top