OnePlus 2

0
Προτεινόμενη τιμή399,00
  • Υπέρ

    Εξαιρετικά χαμηλή τιμή για τα χαρακτηριστικά της συσκευής. Τελευταία έκδοση του Android. 64GB αποθηκευτικού χώρου και 4GB RAM. Dual-SIM. Θύρα USB Type-C. Υψηλή ποιότητα κατασκευής.
  • Κατά

    Δεν μπορείτε να το αγοράσετε ακόμα χωρίς πρόσκληση. Το λογισμικό απαιτεί ραφινάρισμα.
  • Επιγραμματικά

    Μία ποιοτική συσκευή με άριστο λόγο τιμής προς απόδοση και με μερικές μόνο, μικρές -αλλά αντιληπτές- ατέλειες.
Η OnePlus μπορεί να υπάρχει ως εταιρεία λιγότερο από δύο χρόνια, ωστόσο έχει καταφέρει από την πρώτη κιόλας στιγμή να προκαλέσει μεγάλο θόρυβο γύρω από το όνομά της και τις συσκευές της. To ΟnePlus 2 είναι η δεύτερη συσκευή της εταιρείας κι έχει χαρακτηριστεί ως “φονέας γιγάντων”. Στα χαρτιά, ο χαρακτηρισμός αυτός φαίνεται απόλυτα δικαιολογημένος, αφού οι τεχνικές προδιαγραφές είναι τέτοιες που συγκρίνονται με τα απολύτως κορυφαία smartphones των μεγάλων κατασκευαστών όπως η Samsung και η Apple, με τη διαφορά ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα προϊόν κόστους 800 και 900 ευρώ, αλλά €400! Είναι, λοιπόν, το OnePlus 2 το ιδανικό smartphone ή η χαμηλή τιμή κρύβει “κουσούρια” και ελλείψεις; Σε αυτό το ερώτημα θα απαντήσουμε με αυτή την παρουσίαση.

ΟnePlus 2: Σχεδίαση και ποιότητα κατασκευής

Ο πρώτος τομέας στο οποίο γίνονται εκπτώσεις προς όφελος της τιμής είναι συνήθως η ποιότητα κατασκευής. Η OnePlus όμως φαίνεται πως δεν έχει κάνει τσιγκουνιές εδώ. Η σχεδίαση της συσκευής είναι μινιμαλιστική και η εταιρεία έχει φροντίσει ώστε από την πρόσοψη η συσκευή να δείχνει σαν ένα ενιαίο κομμάτι γυαλί, καθώς δεν υπάρχουν λογότυποι ή άλλα στοιχεία που να τραβούν την προσοχή, ενώ ακόμη και το κεντρικό πλήκτρο και το πλαίσιό του είναι σε μαύρο χρώμα. Premium είναι και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, με την οθόνη να προστατεύεται από Gorilla Glass, ενώ το πλαίσιο της συσκευής είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου και μαγνησίου.
Η πλάτη της συσκευής διαθέτει αποσπώμενο καπάκι, και εδώ η OnePlus έχει φροντίσει ώστε ο κάτοχος της συσκευής να έχει διαφορετικές επιλογές για το κάλυμμα. Εμείς είχαμε στη διάθεσή μας την έκδοση Black Sandstone, όπου το καπάκι έχει υφή γυαλόχαρτου, όμως υπάρχουν διαθέσιμες άλλες τέσσερις πλάτες με φινίρισμα Bamboo, Kevlar, Rosewood [ξύλο τριανταφυλλιάς], και Black Apricot [ξύλο βερικοκιάς]. Πάντως, ακόμη και το απλό καπάκι Sandstone είναι ιδιαίτερο, και δεν το έχουμε συναντήσει σε καμία άλλη συσκευή, ενώ προσφέρει εξαιρετικό κράτημα, καθώς δεν επιτρέπει στη συσκευή να γλιστρήσει εύκολα από το χέρι.



Παρά το αποσπώμενο καπάκι, το εσωτερικό της συσκευής είναι σφραγισμένο, επομένως η μπαταρία δεν είναι αφαιρούμενη, και ο μόνος λόγος για να ανοίξετε το καπάκι –εκτός από το να το αλλάξετε– είναι για να αποκτήσετε πρόσβαση στο συρταράκι των καρτών SIM [πληθυντικός, γιατί η συσκευή είναι Dual SIM], αφού η τοποθέτησή του στα πλαϊνά της συσκευής θα διατάρασσε τη μινιμαλιστική σχεδίαση.

Και μιας και αναφερθήκαμε στα πλαϊνά της συσκευής, στη δεξιά μεριά θα βρείτε το πλήκτρο On/Off και το ρυθμιστικό της έντασης του ήχου, όμως στην αριστερή υπάρχει ένας διακόπτης τριών θέσεων, που δεν έχουμε συναντήσει σε άλλη συσκευή. Ο διακόπτης αυτός ελέγχει τις ρυθμίσεις των ειδοποιήσεων και στην κανονική θέση επιτρέπει όλες τις ειδοποιήσεις, στη μεσαία μόνο τις Priority ειδοποιήσεις και στην τρίτη θέση μόνο προγραμματισμένες από εσάς υπενθυμίσεις/ξυπνητήρια. Ομολογουμένως, πρόκειται για μια πολύ έξυπνη προσθήκη, αφού σας επιτρέπει να αλλάξετε άμεσα το προφίλ της συσκευής, χωρίς να ακουμπήσετε την οθόνη.

H τελευταία πρωτοτυπία εντοπίζεται στο κάτω μέρος της συσκευής, αφού ανάμεσα από τις οπές του μεγαφώνου δεν συναντάμε το τυπικό βύσμα micro USB, αλλά μία υποδοχή από το νέο βύσμα USB Type-C. Το USB Type-C είναι αντιστρέψιμο, οπότε είναι πολύ εύκολο στην τοποθέτηση, όμως δεν υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα στην ταχύτητα, αφού στην προκειμένη περίπτωση ακολουθεί την προδιαγραφή USB 2.0. Όσο για το μέγεθος, το OnePlus 2 διαθέτει οθόνη 5,5 ιντσών και οι διαστάσεις του είναι ανάλογες με αυτές του G4 της LG –αν και το βάρος είναι υψηλότερο και φτάνει τα 175 γραμμάρια.


OnePlus 2





Πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top