Κυνήγι και εξερεύνηση το 10.000 π.Χ. στο Far Cry Primal

0
Όταν ακούμε το όνομα Far Cry, συνήθως το μυαλό μας πάει σε ένα μοντέρνο First Person Shooter, που διαδραματίζεται σε εξωτικά μέρη. Κρατώντας αυτά τα μέρη, η Ubisoft μας έδωσε το Far Cry Primal, που όμως διαφέρει πολύ περισσότερο απ’ ότι μας έχει δείξει μέχρι σήμερα. Το Primal διαδραματίζεται στο 10.000 π.Χ. δείχνοντας τις πρώτες ενέργειες του ανθρώπου να ανέβει στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας.


Βρίσκεστε στο Oros, μια τεράστια κοιλάδα, όπου η άγρια πανίδα κυριαρχεί και ο άνθρωπος προσπαθεί να επιβιώσει. Η επιρροή του ανθρώπινου είδους δεν έχει εμφανιστεί ακόμα, κάνοντας το Oros ένα πολύ αγνό και γεμάτο ζωή μέρος. Ωστόσο, ο θάνατος καραδοκεί παντού, αφού τα άγρια θηρία θα σας επιτεθούν από εκεί που δεν το περιμένετε. Ανάμεσα τους βλέπουμε και αρκετά εξαφανισμένα είδη όπως μαμούθ και μαχαιρόδοντες τίγρεις.


far cry primal (7)


Ο κεντρικός μας ήρωας ονομάζεται Takkar και είναι μέλος της φυλής Wenja. Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού ενός μαμούθ, η ομάδα του Takkar σφαγιάζεται από μια τίγρη. Μόνος πλέον, ταξιδεύει σε ολόκληρο το Oros με στόχο να βρει άλλους ανθρώπους από τη φυλή του. Στην αρχή του ταξιδιού, καταφέρνει να σώσει μια γυναίκα με το όνομα Sayla,από βέβαιο θάνατο. Μαζί, στήνουν ένα χωριό, όπου μαζεύουν άλλους επιζήσαντες της φυλής Wenja.


Ωστόσο, υπάρχει και η εχθρική φυλή, των ανθρωποφάγων Udam. Από την πρώτη στιγμή που θα στήνετε το χωριό σας, εισβάλουν μαζί με τον αρχηγό τους, με πάρα πολύ κακές διαθέσεις. Συνοπτικά, έχετε να βρείτε την φυλή σας, ενώ ταυτόχρονα προσπαθείτε να καταστρέψετε τους εχθρούς των Wenja.


far cry primal (6)


Κρατώντας τους περισσότερους μηχανισμούς της σειράς Far Cry, το Primal προσπαθεί να τους συνδυάσει με κάποια πιο “πρωτόγονα” στοιχεία. Η ανταλλαγή πυρών αποτελεί παρελθόν, καθώς όλα τα όπλα έχουν αντικατασταθεί με αυτοσχέδια αντικείμενα, όπως ρόπαλα και δόρατα, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από κοντά ή να τα εκτοξεύσετε προς τους εχθρούς σας. Συνοψίζοντας, η μάχη σώμα με σώμα είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία του παιχνιδιού. Μάλιστα, σας δίνει την ευκαιρία, να είστε πιο δημιουργικοί με τις προσεγγίσεις σας.


Η δημιουργία των όπλων σας, απαιτεί εξερεύνηση για πρώτες ύλες και είναι σε στυλ κάποιων Survival παιχνιδιών που έχουμε δει στο Steam. Όσο προχωράτε το παιχνίδι, θα χρειαστείτε όλο και πιο σπάνια πράγματα για να κάνετε αναβαθμίσεις, αλλά και πιο απλά αντικείμενα, καθώς ο εξοπλισμός σας είναι αναλώσιμος. Τα ρόπαλα και τα κοντάρια σπάνε μετά από παρατεταμένη χρήση, ενώ θα χρειάζεστε συνέχεια βέλη για το τόξο σας.


far cry primal (3)


Εξερευνώντας τον κόσμο του Oros, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με διάφορους κινδύνους του περιβάλλοντος. Μπαίνοντας σε σπηλιές θα παρατηρήσετε ότι δεν υπάρχει καθόλου φωτισμός, αναγκάζοντάς σας, να βάλετε φωτιά στα όπλα σας, έτσι ώστε να βλέπετε πού πηγαίνετε. Κάθε στραβοπάτημα μπορεί να αποβεί μοιραίο, ενώ πρέπει να προσέχετε να μην καεί τελείως το όπλο που χρησιμοποιείτε. Άλλος ένας εχθρός που πρέπει να αντιμετωπίσετε είναι η παγωνιά. Κυκλοφορόντας στα χιονισμένα μέρη του Oros, θα πρέπει να βρείτε διάφορους τρόπους για να ζεσταθείτε. Η πρώτη σας επιλογή είναι αυτή της φωτιάς. Είτε πάνω στα όπλα είτε σε μικρούς καταυλισμούς, θα αναζητήσετε ζεστασιά ή θα πρέπει να φτιάξετε πιο χοντρά ρούχα, για να απαλλαγείτε τελείως από αυτόν τον αντίπαλο.


Άλλο ένα στοιχείο που είχαμε δει στα τελευταία Far Cry, αλλά και σε κάποια Assassin’s Creed είναι το κυνήγι. Αυτή τη φορά δεν υπάρχουν εξελιγμένα όπλα για να εξουδετερώσετε τα θηράματά σας από μεγάλες αποστάσεις, γι’ αυτό θα πρέπει να τα προσεγγίσετε αργά και προσεκτικά, εκτός βέβαια αν έρθουν αυτά σε εσάς, πράγμα όχι απαραίτητα καλό. Χρειάζεστε δέρμα διαφόρων ζώων για να αναβαθμίσετε τον εξοπλισμό σας, αλλά το σημαντικότερο πράγμα στο Far Cry Primal, είναι ότι ο Takkar είναι ένας Beast Master.


far cry primal (10)


Σαν Beast Master μπορείτε να δαμάσετε τα περισσότερα άγρια ζώα του παιχνιδιού. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο δόλωμα και προσεκτικές κινήσεις, ακόμα και ο πιο άγριος λύκος θα ακούει και την παραμικρή εντολή. Τα ζώα αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της μάχης ή στο κυνήγι. Καθένα από αυτά έχει δικές του ιδιότητες και στατιστικά, ενώ με τη χρήση μιας ιδιότητας μπορείτε να καβαλήσετε κάποια. Το καλύτερο κομμάτι του κυνηγιού ζώων είναι τα Beast Master Hunts. Εκεί έρχεστε αντιμέτωποι με τα δυνατότερα θηρία του παιχνιδιού. Ξεκινώντας ένα Beast Master Hunt θα πρέπει να ακολουθήσετε τα ίχνη του ζώου, για να το βρείτε. Στη συνέχεια μπορείτε να στήσετε παγίδες για να το ακινητοποιήσετε και να του προκαλέσετε τεράστια ζημιά. Πριν το τελικό χτύπημα, μπορείτε να δαμάσετε κάποια από αυτά, κάνοντάς τατους δυνατούς συμμάχους του παιχνιδιού.


Η Ubisoft μας έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό, να συμπεριλαμβάνει στα παιχνίδια της ένα Skill Tree με νέες ιδιότητες. Έτσι και στο Far Cry Primal έχουμε νέες δυνατότητες, τις οποίες κατά κάποιο τρόπο μαθαίνετε από άλλα άτομα στον καταυλισμό σας. Δημιουργώντας καλύβες για τον καθένα αποκτάτε πρόσβαση σε ακόμα περισσότερες κινήσεις, τις οποίες για να ξεκλειδώσετε, χρειάζονται και τα απαραίτητα Skill Points, που παίρνετε κάνοντας Level Up.


far cry primal (4)


Φτάνουμε έτσι στο σύστημα μάχης. Η stealth προσέγγιση είναι μία από τις επιλογές σας, βλέποντας και μαρκάροντας τους εχθρούς από μακριά και εξουδετερώνοντάς τους με βέλη ή κοντινά Takedowns. Ωστόσο, πολλοί δεν είναι αρκετά ευάλωτοι, κάνοντας αυτή την προσέγγιση μη αποτελεσματική. Από την άλλη, με τις κατάλληλες αναβαθμίσεις και παίζοντας πιο επιθετικά, μπορείτε να νικήσετε μάχες πολύ εύκολα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ρήψη ακοντίου, που προκαλεί τεράστια ζημιά και μπορεί να εξουδετερώσει τους δυνατότερους εχθρούς με ένα χτύπημα, ακόμα και στις υψηλότερες δυσκολίες.

Σε θέμα διάρκειας έχουμε έναν τεράστιο αριθμό αποστολών. Με κάθε μία από αυτές, σώζετε ανθρώπους της φυλής Wenja, ενώ πολλές φορές ο στόχος διαφέρει. Ανάμεσά τους έχουμε την απώθηση εχθρικών επιθέσεων, τη συνοδεία των ανθρώπων σας σε ασφαλές μέρος, αλλά και το κυνήγι άγριων ζώων. Η επιβράβευσή σας για αυτές τις αποστολές πέρα από άτομα για το χωριό σας, είναι και ολόκληρα Skill Points. Επίσης, υπάρχουν και κάποιες πιο μικρές αποστολές, που εμφανίζονται τυχαία κατά την περιήγησή σας στο Oros.


far cry primal (8)


Η αναπαράσταση του Oros έχει γίνει με ζωντάνια και ρεαλισμό. Οι λεπτομέρειες κυριαρχούν μέσα στο παιχνίδι, αλλά δεν παύουν να υπάρχουν και κάποια μικρά προβλήματα. Για ακόμη μια φορά βλέπουμε μόνο χέρια του χαρακτήρα μας, με τη σκιά του να απουσιάζει και τα collisions να είναι πολύ ελαφρά. Τα interactive σημεία είναι ελάχιστα και πάνω τους μπορείτε να διακρίνετε μικρές ζημιές από χτυπήματα. Το σημαντικότερο όμως στο Primal είναι η γλώσσα στην οποία μιλούν οι άνθρωποι. Ακούμε μια πρωτόγονη γλώσσα επικοινωνίας, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το παιχνίδι, κάτι πολύ θετικό για τον προϊστορικό τίτλο.

Συνοπτικά, τo Far Cry: Primal παρ’ όλες τις αλλαγές του στο gameplay, δεν καταφέρνει να ξεφύγει από τους προηγούμενους τίτλους της σειράς. Η γνωστή συνταγή open-world της Ubisoft χτύπησε άσχημα, αφού είναι εμφανές ότι προστέθηκαν αποστολές με το ζόρι, ώστε να αυξηθεί η διάρκεια του παιχνιδιού. Από την άλλη, ο ρόλος του θηριοδαμαστή είναι ένας από τους ποιο διασκεδαστικούς μηχανισμούς που έχουμε δει.

Θετικά
  • Η αναπαράσταση του Oros κόβει την ανάσα
  • Τα Beast Master Hunts είναι απλά εκπληκτικά

Αρνητικά
  • Πολλές επαναλαμβανόμενες αποστολές
  • Με τις κατάλληλες αναβαθμίσεις γίνεται πολύ εύκολο

7  Καλό!

Far Cry Primal

Όμορφο setting, σωστή υλοποίηση, αλλά πολύ επανάληψη.





πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top