Microsoft: Δοκιμάζει app για να ξεκλειδώνεις το PC μέσω Bluetooth και κινητού

0
Για όσους βαρέθηκαν να πληκτρολογούν κωδικούς κάθε φορά που ανοίγουν τους υπολογιστές, η Microsoft ετοιμάζει μια νέα έκδοση του Authenticator app, το οποίο επιτρέπει το ξεκλείδωμα του PC μέσω Bluetooth.

Η εφαρμογή ονομάζεται «Phone Sign-In Beta» και στην περιγραφή της αναφέρεται ότι είναι «το πρώτο βήμα προς έναν κόσμο χωρίς κωδικούς πρόσβασης».

Η Microsoft δοκιμάζει διάφορους τρόπους ταυτοποίησης των χρηστών στα Windows 10. Για παράδειγμα το Windows Hello feature χρησιμοποιεί κάμερες και αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων για να επαληθεύσει την ταυτότητα του κάθε χρήστη.

Το νέο app χρησιμοποιεί μια ακόμη πιο απλή μέθοδο. Πρώτα πρέπει να γίνει ο συγχρονισμός μεταξύ του app και του υπολογιστή και στη συνέχεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να ξεκλειδώσει το PC. Για παράδειγμα, όταν πλησιάζεις στο γραφείο σου, έχεις το κινητό στο χέρι, πατάς το εικονίδιο της εφαρμογής και επιλέγεις ξεκλείδωμα χωρίς να πρέπει να πληκτρολογήσεις κάποιον κωδικό με πολλά ψηφία.

Από τη στιγμή που λειτουργεί μέσω Bluetooth, πρέπει να βρίσκεστε κοντά στον υπολογιστή. Αν όμως δεν έχετε εύκαιρο το κινητό, μπορείτε ακόμη να πληκτρολογήσετε τον κωδικό στον υπολογιστή για να ανοίξει.

Μελλοντικά, το app θα φέρει υποστήριξη για Microsoft account, sign-in solution για VPN και browsers, Multi-factor authentication (MFA) κ.α. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα γίνει διαθέσιμο, ούτε αν θα διατεθεί για smartphones με iOS ή Android.



phone-sign-in-beta-windows-10-570


windows 10 mobile







Πηγή





Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top