Battleborn | Review

0

Το Battleborn είναι ένα online 1st-person shooter παιχνίδι με MOBA στοιχεία, που αναπτύχθηκε από Gearbox Software και εκδόθηκε από 2K Games. Κυκλοφόρησε παγκοσμίως στις 3 Μαΐου για PS4, Xbox One και PC.

Tα γεγονότα λαμβάνουν χώρα σε έναν μακρινό γαλαξία, όπου όλα τα αστέρια έχουν «σκοτεινιάσει» εξαιτίας των Varelsi. Όλοι οι επιζώντες, αναγκάζονται να καταφύγουν στο Solus System και να δημιουργήσουν 5 διαφορετικά factions. Οι ήρωες που ανήκουν σε κάθε faction ονομάζονται Battleborn και παλεύουν για τους λιγοστούς πόρους που έχουν μείνει. Όταν όμως οι Varelsi απειλούν να καταστρέψουν το Solus System, Battleborn από διαφορετικά factions καλούνται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν τον γαλαξία. Το story-telling γίνεται μέσω κινουμένων σχεδίων, που θεωρούνται τα αντίστοιχα cutscenes/cinematics του παιχνιδιού.


battleborn (3)


Συνολικά, υπάρχουν 8 story missions (episodes) που μπορείτε να ολοκληρώσετε μόνοι σας ή  σε συνεργασία με άλλους 4 χρήστες online. Επιλέγοντας private, ορίζετε το επίπεδο δυσκολίας της αποστολής και στην συνέχεια διαλέγετε το επεισόδιο που θέλετε. Μπορείτε να προσθέσετε άλλους 4 φίλους στο lobby ή να ξεκινήσετε μόνοι σας την αποστολή και να κάνει κάποιος παίχτης join στην πορεία.  Σε αντίθεση, στο public matchmaking επιλέγονται αυτόματα 3 τυχαίες αποστολές και οι χρήστες  καλούνται να ψηφίσουν αυτή που προτιμούν. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να επιλεχθούν missions, που κάποιος χρήστης μπορεί να μην έχει ξεκλειδώσει. Το μόνο αρνητικό είναι πως δεν υπάρχει matchmaking για κάθε επεισόδιο ξεχωριστά, οπότε μπορεί να επαναλάβετε πολλές φορές κάποιο mission.

Κάθε χαρακτήρας έχει 3 abilities/skills και 2 επιθέσεις, ενώ υπάρχουν close/long ranged Battleborn. Όλοι οι ήρωες ξεκινούν με 2 abilities και αποκτούν το ultimate skill όταν φτάσουν level 5. Εκτός αυτού, ανά level μπορείτε να αναβαθμίζετε ένα skill και να ολοκληρώσετε αντίστοιχα το skill tree όπως εσείς θέλετε. Σε διάφορα σημεία υπάρχουν loot crates που εμπεριέχουν διάφορα power-ups, όπως overshield, speed boost και πολλά άλλα. Εκτός αυτού, μπορείτε να ξοδέψετε shards για να ενεργοποιήσετε turrets που είτε θα επιτίθενται σε εχθρούς, είτε θα αναπληρώνουν το health bar σας και θα σας δίνουν shield. Εκτός του health bar σας που αναπληρώνεται μόνο από health pick-ups, το shield κάνει recharge όσο δεν δέχεστε ζημιά. Τα objectives που πρέπει να ολοκληρώσετε σε κάθε story mission είναι απλοϊκά, αλλά από ένα σημείο και μετά μοιάζουν επαναλαμβανόμενα. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα boss battles, που αναμένονται να δοκιμάσουν τις ικανότητές σας.


battleborn (4)


Πριν προχωρήσουμε στο online competitive multiplayer κομμάτι, αξίζει να αναλύσουμε το leveling up και το character customization. Εκτός του command level που είναι το επίπεδο του profile σας, όλοι οι Battleborn έχουν το δικό τους character level. Αυξάνοντας το character level, ξεκλειδώνετε διάφορα mutations για τα skills αλλά και alternative skins για τον χαρακτήρα σας. Επίσης, υπάρχουν lore challenges ξεχωριστά για κάθε Battleborn, που σας ανταμείβουν με coins και experience εάν τα ολοκληρώσετε. Με τα coins αυτά, μπορείτε να αγοράσετε item packs που σας δίνουν gear και ανεβάζουν συγκεκριμένα στατιστικά. Το loadout έχει 3 slots, ενώ τα items μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε μέσα στο match ξοδεύοντας shards. Για να αποκτήσετε καλύτερο gear και να λαμβάνετε παραπάνω coins, αξίζει να παίξετε τα story missions σε μεγαλύτερο επίπεδο δυσκολίας.


battleborn (2)


Προχωρώντας στο online competitive multiplayer κομμάτι, υπάρχουν 3 ειδών maps: Capture, Incursion και Meltdown. Στα Capture maps, στόχος σας είναι να κατακτήσετε τα points (collectors) των εχθρών, ενώ προστατεύετε τα δικά σας. Όσα περισσότερα points έχει στην κατοχή της μια ομάδα, τόσους περισσότερους πόντους λαμβάνει.  Η πρώτη ομάδα που θα συγκεντρώσει 1000 πόντους μέσα στο χρονικό περιθώριο των 15 λεπτών, νικάει τον αγώνα. Οι 2 διαθέσιμοι χάρτες για το mode αυτό, είναι οι Temples και Outback. Στη συνέχεια, έχουμε τα Incursion maps όπου πρέπει να καταστρέψετε τα αντίπαλα minion waves, ώσπου να φτάσετε στο αντίπαλο sentry. Η ομάδα που θα καταστρέψει πρώτη και τα 2 sentries μέσα στο χρονικό περιθώριο των 30 λεπτών, νικάει την αναμέτρηση. Στο mode αυτό, μπορείτε να κάνετε recruit mercenary camps, με σκοπό να ασκήσετε περαιτέρω πίεση. Όπως και στο capture mode, υπάρχουν μόνο 2 maps να επιλέξετε (Overgrown και Echelon).

Οι τελευταίοι χάρτες του παιχνιδιού, είναι τα Meltdown maps. Σε αντίθεση με το Incursion mode, στόχος σας είναι να οδηγήσετε τα minions σας στο αντίπαλο Mangus. Tα minions «θυσιάζονται» και η ομάδα σας κερδίζει πόντους. Όταν μια ομάδα φτάσει τους 250 πόντους, το altar (Mangus) αλλάζει σημείο. Το match λήγει στους 500 πόντους και το χρονικό περιθώριο του κάθε αγώνα είναι 30 λεπτά. Tα maps που υπάρχουν είναι Paradise και Meltdown. Το multiplayer κομμάτι μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρον, αλλά όπως και με το story mode, υπάρχει έλλειψη περιεχομένου.  Στην πορεία, αναμένουμε να ενταχθούν νέοι χαρακτήρες, maps και modes μέσω update. Επίσης, εκτός των 25 Βattleborn θα προστεθούν άλλοι 5 μέσω DLC. Βάση των όσων δήλωσε η εταιρεία, στην πορεία θα υπάρξουν και ranked matches.


battleborn (1)


O σχεδιασμός των χαρακτήρων αλλά και το level-design θυμίζει αρκετά Borderlands, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το Battleborn είναι ένα «Borderlands με MOBA στοιχεία». Λόγω της ιδιαιτερότητας αυτής, πολλοί μπορεί να θεωρήσουν «φτωχό» τον οπτικό τομέα του παιχνιδιού. Ακόμη κι το story-telling όπως προαναφέραμε, γίνεται μέσω κινουμένων σχεδίων. Η απόδοσή του σε γενικά πλαίσια είναι αξιόλογη, αλλά κάποιες φορές παρατηρούνται frame drops. Αναπτύχθηκε με Unreal Engine 3 και τρέχει σε 1080p/30fps σε PS4 και Xbox One. Αν εξαιρέσουμε το γεγονός πως δεν υποστηρίζεται 4K ανάλυση, στην έκδοση του PC δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Στον ηχητικό τομέα, το voice-acting δεν είναι ιδιαίτερα δυναμικό και δεν υπάρχει κάποιο soundtrack που να κεντρίζει το ενδιαφέρον. Παρόλα αυτά, η χιουμοριστική ατμόσφαιρα που επικρατεί ακόμη και στα πιο «περίεργα» σημεία, είναι αρκετά ψυχαγωγική. Λόγω των πολλών χαρακτήρων θα μπορούσε το voice-acting να ήταν πολύ καλύτερο, εάν υπήρχαν μοναδικοί διάλογοι/interactions με συγκεκριμένους χαρακτήρες,


Συνολικώς, το Battleborn είναι ένα αρκετά διασκεδαστικό οnline 1-st person shooter παιχνίδι, που εστιάζει κυρίως στο multiplayer κομμάτι. Δυστυχώς όμως, η έλλειψη περιεχομένου, τα διάφορα τεχνικά προβλήματα και τα επαναλαμβανόμενα missions, «υποβαθμίζουν» την συνολική εμπειρία. Επίσης, με τόσους διαφορετικούς χαρακτήρες η ιστορία θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερα συνδεδεμένη και το lore πιο εμπλουτισμένο. Aς ελπίσουμε πως το δωρεάν περιεχόμενο που θα δοθεί μέσω updates, θα βελτιώσει γενικότερα το παιχνίδι και οι παίχτες θα αποκτήσουν περισσότερες επιλογές.

Θετικά
    • Ενδιαφέρον character customization/leveling system
Αρνητικά
    • Έλλειψη περιεχομένου
    • Επαναλαμβανόμενα missions/objectives

7   Αρκετά Καλό!

Battleborn

Ένας αξιόλογος online 1st-person shooter τίτλος απ' την Gearbox Software





πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top