Olli: Το πρώτο 3D printed αυτοκινούμενο λεωφορείο

0
Είναι αρκετές οι εταιρείες όπως η Google, που ασχολούνται με την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων, και μια από αυτές δημιουργήθηκε από την συνεργασία της IBM με τη Local Motors. Έτσι προέκυψε το Olli, ένα minibus που θα βγει σύντομα στους δρόμους των ΗΠΑ.

Το Olli χωρά 12 άτομα και εκτυπώθηκε από 3D printer. Υπάρχει η δυνατότητα να εκτυπωθεί σε μικρές εργοστασιακές μονάδες και να είναι έτοιμο μέσα σε λίγες ώρες. Οι χρήστες μπορούν μέσω του smartphone να καλέσουν το Olli, το οποίο μετά τις ΗΠΑ σκοπεύει να έρθει σε Κοπεγχάγη και Βερολίνο.

Όπως προαναφέρθηκε, είναι πολλές οι εταιρείες που ασχολούνται με τον συγκεκριμένο τομέα, όμως εκτιμάται ότι θα χρειαστούν ακόμη πολλά χρόνια μέχρι να μπουν τα οχήματα αυτά για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Η Local Motors αναφέρει ότι το minibus Olli είναι έτοιμο να βγει στους δρόμους μόλις το επιτρέψουν οι κανονισμοί

Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει εκατοντάδες μικρο-εργοστάσια παραγωγής σε όλο τον κόσμο, τα οποία θα μπορούν μέσα σε 10 ώρες να εκτυπώσουν ένα λεωφορείο και θα χρειάζονται μια ώρα για να το συναρμολογήσουν.














Πηγή






Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top