HOMTOM ΗΤ7 PRO – Review

0
 
 
Τεχνικά  Χαρακτηριστικά:
  • Επεξεργαστής: 1.3GHz Quad–Core Cortex–A53 (Mediatek MT6735, 64-bit)
  • Κάρτα Γραφικών: Mali–T720
  • Οθόνη: 5.5“ IPS 1280×720 pixels
  • RAM: 2GB
  • Εσωτερική Μνήμη: 16GB ROM + microSD slot εως 128GB
  • Πίσω Κάμερα: 13.0Mp , autofocus, LED flash, video 720p@30fps
  • Μπροστινή Κάμερα: 5.0Mp
  • Μπαταριά: 3000mAh
  • Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11b/g/b, Bluetooth 4.0, microUSB, OTG, GPS with A–GPS
  • Λογισμικό: Android 5.1 (upgradeable to 6.0)
  • Διαστάσεις: 155 x 78 x 8mm
  • Δίκτυα: 2G – 850/900/1800/1900MHz, 3G – WCDMA 850/1900/2100MHz, 4G – FDD-LTE 850/1800/2100/2600MHz (Cat 4)
  • Άλλα: Dual SIM, FM Radio

Σχεδιασμός και Οθόνη

Εξωτερικά, ο σχεδιασμός της συσκευής δεν έχει κάποιο στοιχείο που να την καταστήσει ξεχωριστή σε σχέση με κάποια άλλη. Βέβαια αυτό που τραβάει το μάτι, είναι το γυαλιστερό πλαίσιο που ντύνει τη δεξιά και την αριστερή πλευρά της συσκευής. Δεδομένου  ότι πρόκειται για ένα entry-level smartphone, η αισθητική του δεν κάνει τη διαφορά στη συνολική εμπειρία του χρήστη. Στο μπροστινό μέρος έχει το ακουστικό, τη selfie κάμερα, proximity sensor και τα κουμπιά αφής στο κάτω μέρος της οθόνης. Στο πίσω μέρος, υπάρχει η κύρια κάμερα, ακριβώς από κάτω το Led flash και χαμηλά στη συσκευή υπάρχει το λογότυπο της εταιρίας. Στην αριστερή πλευρά υπάρχουν τα κουμπιά έλεγχου της έντασης και το κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης. Στο πάνω μέρος της συσκευής έχουμε την είσοδο των ακουστικών, ενώ στο κάτω μέρος, στο κέντρο έχουμε τη θύρα USB και δεξιά και αριστερά τα ηχεία. Το καπάκι ανοίγει και κάτω από αυτό, υπάρχουν υποδοχές για 2 κάρτες sim και μία microSD.

Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα να εξετάσει κάποιος για το Doogee HOMTOM HT7 Pro , τα οποία θα αναλύσουμε με λεπτομέρειες στη συνέχεια.

Το HOMTOM HT7 Pro είναι μία αρκετά μεγάλη συσκευή, πράγμα το οποίο αντιλαμβάνεται κανείς βλέποντας ότι έχει οθόνη 5.5”. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και αρνητικά. Για παράδειγμα, η οθόνη δεν έχει ανάλυση FHD (1920×1080p), κάτι που θα περίμενε κανείς από το μέγεθος αυτής, αλλά αντιθέτως περιλαμβάνει μία standard HD (1280x720p). Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι η εταιρία έκανε αυτή την επιλογή, για να μπορέσει η συσκευή να είναι πιο προσιτή στο αγοραστικό κοινό.  Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της επιλογής, είναι η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Παρά την χαμηλή ανάλυση της οθόνης, το HOMTOM ΗΤ7 pro έχει μερικές απίστευτες οπτικές γωνίες.

Κάμερα

Το HOMTOM ΗΤ7 Pro είναι εξοπλισμένο με 2 κάμερες, μία μπροστά στα 5Mp και μία πίσω στα 13Mp. Για ένα budget smartphone, μπορούμε να πούμε ότι η λειτουργία της κάμερας του μας έχει αφήσει πλήρως ικανοποιημένους. Το λογισμικό της κάμερας του διαθέτει τις στάνταρντ λειτουργίες: Autofocus, εντοπισμός προσώπου και χαμόγελου, HDR, panorama, Geo-tagging κλπ. Μπορεί επίσης να τραβήξει και βίντεο σε ανάλυση έως 1080p.


Λογισμικό 

Το HOMTOM ΗΤ7 Pro  έρχεται με Android 5.1 Lollipop εγκατεστημένο και περιλαμβάνει το Google Play Store, για να μπορείτε να κατεβάσετε με ευκολία τις εφαρμογές που επιθυμείτε. Στο μέλλον αναμένεται να γίνει αναβάθμιση του λογισμικού του σε Android 6.0 Marshmallow. Λειτουργεί με τον τετραπύρινο επεξεργαστή MediaTek MT6735, σε ταχύτητα 1GHz (με την ικανότητα να τρέχει σε 1.3GHz όπου απαιτείται παραπάνω ισχύς). Σε αντίθεση με τον προκάτοχο του διαθέτει τη διπλάσια αποθηκευτική μνήμη και Ram (16GB + 2GB).


Σε καθημερινή χρήση, σερφάροντας στο διαδίκτυο, βλέποντας βιντεάκια στο YouTube και χρησιμοποιώντας εφαρμογές όπως Facebook και Instagram,  η συσκευή ανταποκρίθηκε χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Όσον αφορά τα γραφικά της, ο επεξεργαστής γραφικών ανταποκρίθηκε και έτρεξε ό,τι παιχνίδι δοκιμάσαμε σε αυτό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η απόδοση ήταν πάντα ικανοποιητική. Στα απαιτητικά παιχνίδια υπήρχε μεγάλο frame drop. Επομένως δεν πρόκειται για μία συσκευή την οποία θα προτείναμε σε κάποιον gamer.



Μπαταρία

Για τους περισσότερους χρήστες, η μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ένα χαρακτηριστικό κλειδί όταν πρόκειται για αγορά ενός καινούργιου smartphone. Το Doogee HOMTOM ΗΤ 7 Pro διαθέτει μπαταρία 3.000 mAh. Θέλοντας να τεστάρουμε τη διάρκεια ζωής, το τηλέφωνο κατάφερε να μείνει ανοιχτό για 2 μέρες συνεχόμενα, κάνοντας απλή καθημερινή χρήση, μιλώντας στο τηλέφωνο και χρησιμοποιώντας το Internet κάποιες φορές μέσα στην μέρα. Βέβαια, κάνοντας πλήρη χρήση εφαρμογών και παιχνιδιών, η μπαταρία αδειάζει σε θέμα ωρών, όπως και σε όλα τα άλλα smartphones. Γενικά, ξεκινώντας το πρωί με πλήρη φόρτιση, πότε δεν νιώσαμε την ανάγκη μέσα στη μέρα να το βάλουμε να φορτίσει.


_mg_8660

Συμπέρασμα :

Θετικά:

  • Μεγάλη χωρητικότητα μπαταρίας για να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς χρήστες.
  • Εύκολο στη χρήση
  • Άνετο στο χέρι παρά το μέγεθος του
  • Καλή κάμερα με πολλαπλές λειτουργίες
  • Προσιτό με καλά χαρακτηριστικά

Αρνητικά

  • Χαμηλή ανάλυση οθόνης σε σύγκριση με το μέγεθος της
Χρησιμοποιώντας το Doogee HOMTOM HT7 Pro για περισσότερο από 2 εβδομάδες, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως μας εξέπληξε ευχάριστα με τη λειτουργία του. Σίγουρα μπορεί να κάνει την δουλεία που υπόσχεται και η εταιρία έκανε καλή δουλειά με αυτό. Το HOMTOM HT7 Pro, πρόκειται για μία από τις καλύτερες on budget smartphone συσκευές που έχουν περάσει από τα χέρια μας έως σήμερα. Μπορείτε να το αποκτήσετε και εσείς στην τιμή των 79 € από το ηλεκτρονικό κατάστημα της TomTop



πηγη



Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top