Qualcomm, Μας «έπιασε στον ύπνο» η Apple με τα 64-bit

0
Σύμφωνα με ένα υπάλληλο της Qualcomm, που δεν ήθελε να γίνει γνωστό το όνομα του, η Apple, έπιασε την εταιρεία του αλλά και άλλες εταιρείες εντελώς απροετοίμαστες όταν ανακοίνωσε το 64-bit Apple A7 SoC, το οποίο βρίσκεται πέρα από το iPhone 5s, και στα iPad Air και iPad mini Retina.

Η αρχική αντίδραση της Qualcomm, ήταν να αποκαλέσει το 64-bit SoC (System-On-Chip) της Apple «marketing gimmick», ωστόσο ανακάλεσε λίγες μέρες (ή ώρες) αργότερα. Όλοι οι κατασκευαστές στην συνέχεια, μεταξύ των οποίων και οι Qualcomm, Samsung, MediaTek έσπευσαν να ανακοινώσουν τα μελλοντικά τους σχέδια για chips με σετ εντολών 64-bit.

«Το 64-bit Apple chip ήταν γροθιά στο στομάχι, όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλους. Είμασταν απροετοίμαστοι» είπε μεταξύ άλλων ο ανώνυμος υπάλληλος της Qualcomm. Τα ακριβή του λόγια είναι τα εξής αν ενδιαφέρεστε: “The 64-bit Apple chip hit us in the gut. Not just us, but everyone, really. We were slack-jawed, and stunned, and unprepared. It’s not that big a performance difference right now, since most current software won’t benefit. But in ‘Spinal Tap’ terms it’s like, 32 more, and now everyone wants it”.

Αν και σύμφωνα με τον υπάλληλο της Qualcomm, η μετάβαση στα 64-bit ήταν το επόμενο λογικό βήμα, η Apple εξέπληξε τους πάντες ανακοινώνοντας κάτι τέτοιο τόσο σύντομα. Τα ακριβή λόγια του είναι: “Apple kicked everybody in the balls with this. It’s being downplayed, but it set off panic in the industry.” Μπορεί με λίγα λόγια να έχει υποβαθμιστεί το γεγονός, ωστόσο έχει προκαλέσει πανικό στην βιομηχανία.

Έως στα μέσα της χρονιάς θα έχουν ανακοινωθεί τα πρώτα 64-bit SoCs από τους κατασκευαστές, ωστόσο για να λειτουργήσουν με το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, θα πρέπει να ακολουθήσει και το λογισμικό, και αυτό δεν ξέρουμε πότε θα είναι δυνατόν να συμβεί. Η Apple από την άλλη, όχι μόνο παρουσίασε ένα chip 64-bit, αλλά το iOS υποστηρίζει κανονικά το chip όπως και οι εφαρμογές της ενώ έκανε πολύ εύκολη την διαδικασία για τους developers να μεταβούν στα 64-bit.
Η Apple έχει κατηγορηθεί πολλές φορές ότι δεν καινοτομεί συχνά, ωστόσο πολλές φορές μία καινοτομία δεν είναι «consumer oriented», όπως η συγκεκριμένη (μην κοροϊδευόμαστε, επεξεργαστές x86-64 ή καθαρόαιμοι 64μπιτοι όπως ο Intel Itanium υπάρχουν για πολλά χρόνια τώρα στο PC, αναφερόμαστε στην αγορά των κινητών και των tablets εδώ). Ούτε η Apple έκανε πολλά για να διαφημίσει το chip της, αλλά από την άλλη, οι περισσότεροι από τους καταναλωτές δεν θα είχαν ιδέα για αυτό το πράγμα. Παρόλα αυτά, πρέπει να είναι πολύ σημαντική η μετάβαση στα 64-bit, για να θέλουν μετά να την ακολουθήσουν όλοι οι υπόλοιποι.


iPhone 5s space grey

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top