LG G Pad review: Αξίζει τα λεφτά του;

0
Μπορεί εδώ και καιρό να μην είχε αισθητή παρουσία στο χώρο των tablets (το τελευταίο της Android tablet έχει καιρό που κυκλοφόρησε και δεν τα πήγε και όσο καλά μπορούσε), η LG όμως επανέρχεται δυναμικά με ένα tablet στις 8.3 ίντσες, το LG G Pad 8.3. Το είχα στα χέρια μου για αρκετό διάστημα και σας το παρουσιάζω παρακάτω. Ας δούμε τι έχει να προσφέρει.

Με μια πρώτη ματιά αυτό που προσέχει κανείς είναι το μέγεθος. Προσωπικά τα 10άρια tablets αν δεν τρέχουν Windows 8+ Pro μου φαίνονται μεγάλα και τα 7άρια πολύ μικρά (κυκλοφορούν πλέον κινητά στις 5.5-6 ίντσες). Οπότε ένα μέγεθος στις 8, 8 και κάτι ίντσες είναι το ιδανικό. το LG G Pad έρχεται με μικρά bezels, μακρόστενη οθόνη ανάλυσης Full HD+ (1920x1200) και μπορεί να το κρατήσει κανείς εύκολα με το ένα χέρι.


 
 

Το πίσω μέρος είναι από αλουμίνιο γεγονός που το κάνει πιο στιβαρό αλλά και του προσδίδει μια premium αίσθηση.

Ας το δούμε όμως αναλυτικά:

  • IPS LCD οθόνη Full HD+ (1920x1200) στις 8.3 ίντσες
  • Μέγεθος 216.8x126.5x8.3 χιλιοστά, βάρος 338 γραμμάρια
  • Τετραπύρηνος Snapdragon 600 στο 1.7GHz με Adreno 320 GPU
  • 2GB RAM
  • 16GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD έως 64GB
  • Πίσω κάμερα στα 5MP (2592x1944) με autofocus, image stabilization, panorama, HDR, δυνατότητα λήψης 1080p video στα 30fps. Μπροστινή κάμερα στα 1.3MP με δυνατότητα λήψης βίντεο στα 720p
  • Μη αφαιρούμενη μπαταρία στα 4600mAh
  • Android 4.2.2 Jelly Bean
Στον τομέα του hardware το LG G Pad στέκεται επάξια δίπλα στους ανταγωνιστές της κατηγορίας του (Galaxy Note 8, Nexus 7 2013). Ο δυνατός επεξεργαστής σε συνδυασμό με τα 2GB RAM δε σκαλώνουν πουθενά και κάνουν την εμπειρία χρήσης ιδανική. Η μπαταρία έχει καλό standby drain ενώ με βαριά χρήση το tablet βγάζει τη μέρα άνετα.


Το LG G Pad έρχεται από την αρχή με Android 4.2.2 Jelly Bean. Μπορεί ήδη να βρισκόμαστε στο Android 4.4 KitKat, παρόλα αυτά το τάμπλετ βρίσκεται ακόμα 2 εκδόσεις πίσω. Αυτό δεν θα έπρεπε να απασχολεί τον κόσμο καθώς λειτουργεί απρόσκοπτα και δεν επηρεάζεται από αυτό το γεγονός. Εξάλλου σίγουρα σε κάποια φάση θα υπάρξει αναβάθμιση σε νεότερη έκδοση.


Πάνω στο Android της Google η LG έχει προσθέσει το δικό της UI και τις δικές της λειτουργίες. Ο launcher της εταιρίας είναι γρήγορος, δεν παρουσιάζει lag και άλλα κολλήματα και προσφέρει καθιερωμένες ευκολίες όπως τα toggles στην notification bar για να αλλάζεις κάποια settings αλλά και την φωτεινότητα με ένα tap.
Στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχουν μόνιμα τα software buttons που υιοθετεί πλέον η LG και έχουμε δει και στο G2.


Αν και τα διάφορα benchmarks χρησιμοποιούνται περισσότερο στα κινητά, παρακάτω υπάρχουν τα νούμερα που πέτυχε το LG G Pad για όσους θέλουν να τα ρίξουν μια ματιά. 

 
 



Η LG όπως και οι υπόλοιπες πλέον εταιρίες προσθέτουν δικά τους χαρακτηριστικά και λειτουργίες στο stock Android ώστε να κάνουν την ζωή όλων μας ευκολότερη. Αν και το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν είναι τόσο έντονο στο G Pad, παρόλα αυτά θα βρείτε αρκετές λειτουργίες που κάποιοι θα χρησιμοποιήσετε ενώ κάποιοι απλά θα τις παραβλέψετε.


 

















Το απαραίτητο και αγαπημένο KnockOn (πλέον σκέτο Knock) είναι και εδώ παρόν και σου επιτρέπει να ανοίξεις την οθόνη με ένα διπλό χτύπημα αυτής! Από εκεί και πέρα έχουμε:

  • Slide Aside - Κάνοντας slide με 3 δάχτυλα στα αριστερά σου επιτρέπει να κρατήσεις μέχρι 3 εφαρμογές στο παρασκήνιο ώστε να τις καλέσεις όποτε θέλεις, όπου και να βρίσκεσαι.
  • Q slide - Ορισμένες εφαρμογές μπορούν να μικρύνουν και να γίνουν διάφανες (μέχρι 2) ώστε να τις χρησιμοποιήσετε όσο κάνετε κάτι άλλο
  • QRemote - Κάντε το τάμπλετ τηλεχειριστήριο για την τηλεόρασή σας και άλλες συσκευές
  • Quick Memo - Δημιουργία χειρόγραφων σημειώσεων
  • Quick Translator - Μετάφραση λέξεων και φράσεων από 44 σε 66 γλώσσες!
  • Multi-user - Δυνατότητα δημιουργίας πολλών χρηστών με διαφορετικά δικαιώματα ο καθένας για όσους δεν θέλουν να τους πειράζουν τις εφαρμογές


Το LG G Pad είναι ένα tablet το οποίο μπορεί να γίνει εύκολα ένας βοηθός στην καθημερινότητά σου. Το μέγεθός του είναι ιδανικό και επιτρέπει την εύκολη μεταφορά παντού ενώ τα χαρακτηριστικά του θα σας αφήσουν ικανοποιημένους.


Για τους απαιτητικούς, υπάρχουν ορισμένες custom roms για να περάσουν, με την CyanogenMod rom να είναι η πιο δημοφιλής και η οποία βγάζει σχεδόν κάθε μέρα νέο build. (Φυσικά μιλάμε για CM 11 άρα Android 4.4 KitKat!).

Με μια τιμή που με λίγο ψάξιμο ξεκινάει από τα 280€ αυτή τη στιγμή, το tablet είναι value for money και θα αφήσει και τον πιο απαιτητικό χρήστη ευχαριστημένο

Ευχαριστώ πολύ την LG για την διάθεση της συσκευής για το συγκεκριμένο review.

Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top