GP Κατάρ - RACE: Marquez + Rossi = ΘΕΑΜΑ!

0
Κάποιες φορές τα λόγια δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν κάποιες καταστάσεις.

Στο Κατάρ όπου άνοιξε την Κυριακή23/3 η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, παρακολουθήσαμε με το «καλησπέρα» έναν απίστευτα θεαματικό αγώνα με δύο σπουδαίους αναβάτες να δίνουν επικές μάχες για τη νίκη μέχρι την πτώση της καρό σημαίας.

Ήταν από εκείνους τους αγώνες που σε κάνουν να στέκεσαι στις μύτες των ποδιών σου μέχρι το τέλος, αγωνιώντας για το τι θα συμβεί στο επόμενο μέτρο, στην επόμενη στροφή.

Ο Marc Marquez, αυτός ο απίστευτος διαβολάκος που πέρσι έκανε πράγματα και θαύματα στην πορεία του προς την κατάκτηση του τίτλου, έδωσε ρεσιτάλ οδήγησης κόντρα στον ζωντανό θρύλο του σπορ, Valentino Rossi και πανηγύρισε μια από τις κορυφαίες νίκες της καριέρας του στην κορυφαία κατηγορία. Νικώντας στα ίσα το ίνδαλμά του που υπερέβαλε εαυτόν αποδεικνύοντας ότι κάθε άλλο παρά «τελειωμένος» είναι.

Στα 21 ο ένας, 35 πατημένα ο άλλος, οι δυο τους πρωταγωνίστησαν σε ένα «ντέρμπι» άνευ προηγουμένου, με τον νικητή να αναδεικνύεται στο τέλος, με διαφορά μόλις 0.259 του δευτερολέπτου.



Στην 3η θέση τερμάτισε ο Dani Pedrosa που δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό των πρωτοπόρων μέχρι το τέλος.

Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από πολλές πτώσεις με τον Jorge Lorenzo να... σέρνει το χορό πριν καν συμπληρωθεί ο 1ος γύρος και ενώ πρoηγουμένος είχε κάνει τρομερή εκκίνηση περνώντας στην 1η θέση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μέχρι τον 8ο γύρο την κούρσα οδηγούσε ο Stefan Bradl, αλλά και αυτός έπεσε με αποτέλεσμα ο Μarquez να πάρει τα ηνία την ώρα που ο Valentino Rossi αθόρυβα είχε καλύψει το χαμένο έδαφος έχοντας ξεκινήσει από τη 10η θέση και βρισκόταν στο κατόπι του Ισπανού.

Στον επόμενο γύρο μάλιστα κατάφερε και τον πέρασε αναλαμβάνοντας τα ηνία του αγώνα. Όχι για πολύ όμως καθώς στον 13ο γύρο ο νεότερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ιστορία του σπορ έκανε την κίνησή του και πέρασε ξανά μπροστά. Στο μεταξύ ο Pedrosa έδινε μάχη με τον Bautista για την 3η θέση, με τον τελευταίο να χάνει την ευκαιρία να ξεκινήσει με μια θέση στο βάθρο τη σεζόν στον 20ο γύρο όταν και έπεσε.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Aleix Espargaro με την Open της Forward Yamaha, κάνοντας καλό αγώνα και δείχνοντας παράλληλα πως ακόμα οι Open δεν είναι στο επίπεδο των Factory.
Θετικό ξεκίνημα για τη Ducati με τον Andrea Dovizioso να τερματίζει στην 5η θέση και τον Cal Crutchlow στο ντεμπούτο του με την ιταλική ομάδα να έρχεται 6ος. Ακολούθησαν ο Scott Redding, ο Nicky Hayden, o Colin Edwards και ο Andrea Iannone. O τελευταίος έκανε τρομερό αγώνα αν αναλογιστεί κανείς ότι έπεσε στον 2ο γύρο και ενώ ήταν 4ος...

Στους χαμένους και ο Bradley Smith που εγκατέλειψε από πτώση στον 18ο γύρο και ενώ βρισκόταν στην 5η θέση και ενώ ήταν κοντά σε Pedrosa - Bautista.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών...

«Δεν το περίμενα αυτό το αποτέλεσμα. Ο Valentino ήθελε να νικήσει, ήταν πολύ διασκεδαστικός αγώνας. Προσπεράσαμε ο ένας τον άλλο δύο-τρεις φορές. Αυτοί οι 25 βαθμοί είναι σημαντικοί», σχολίασε ο MM93 μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Δεν ήταν άσχημος αγώνας, έτσι δεν είναι;», ρώτησε χαμογελαστός ο VR46 τους δημοσιογράφους για να συνεχίσει: «Είμαι πολύ χαρούμενος, θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα, τον Galbusera που βοήθησε να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα. Προσπάθησα μέχρι το τέλος, ρίσκαρα αρκετά, αλλά ο Marc ήταν πιο δυνατός. Σε κάθε περίπτωση είμαι χαρούμενος γιατί ξεκίνησα από την 4η σειρά του γκριντ. Ελπίζω και εύχομαι να είμαστε το ίδιο δυνατοί σε όλο το Πρωτάθλημα».

Και ο Doctor δεν σταμάτησε εδώ. «Κάποιοι με είχαν τελειωμένο. Άκουγα ανθρώπους το χειμώνα που δεν έχουν ιδέα από μοτοσυκλέτες να μιλούν. Λυπάμαι. Τι μπορώ να πω. Το χαμόγελό μου στο βάθρο τα λέει όλα. Τα λένε αυτά γιατί είναι εύκολο να πουν τέτοια πράγματα. αν κάνεις σωστή μαντεψιά δημιουργείς καλή εντύπωση!».

Tι μας έμεινε...

Ο μικρός (Marquez) πριν έξι εβδομάδες έσπασε το δεξί του πόδι σε προπόνηση dirt-track. Φάνηκε στον αγώνα ότι προέρχεται από τόσο σοβαρό τραυματισμό;

Ο γερόλυκος VR46 είναι όντως καλά. Το λέει από την αρχή της σεζόν και το διαπιστώσαμε τόσο στις χειμερινές δοκιμές όσο κυρίως στον αγώνα. Ούτε με τα λάστιχα είχε πρόβλημα, ούτε κυρίως με το θέμα της κατανάλωσης, λόγω της μειωμένης κατά ένα λίτρο χωρητικότητας του ρεζερβουάρ. Και όπως έχουμε πει κι άλλες φορές, όταν ο Rossi είναι καλά, το Πρωτάθλημα αποκτά διαφορετική αξία.

Ο Lorenzo μπήκε στον αγώνα με τακτική ανάλογη με αυτή που ακολούθησε πέρσι: φουλ επίθεση από την αρχή. Τελικά λίγες στροφές μετά την εκκίνηση κατέληξε στην αμμοπαγίδα με διαλυμένη μοτοσυκλέτα. «Ήταν λάθος μου. Τα ελαστικά φέτος είναι διαφορετικά από πέρσι. Δεν είχαν προλάβει να ζεσταθούν και έπεσα. Τουλάχιστον ο Valentino πήγε καλά και αυτό είναι ευχάριστο».

Οι Factory, όπως προαναφέραμε, εξακολουθούν να έχουν σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των open σε ρυθμό αγώνα. Βέβαια με τις ελευθερίες που υπάρχουν για τις Open με τις απεριόριστες δοκιμές εξέλιξης και τους 12 κινητήρες ανά αναβάτη, πολλά μπορεί να άλλάξουν κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Στον αγώνα του 2013 ο Dovi είχε τερματίσει 7ος, 24,3" πίσω από τον νικητή (Lorenzo). Φέτος, ο Ιταλός ήταν 5ος με τη διαφορά να έχει πέσει στο μισό (+12,1"). Πρώτη CRT ήταν του Aleix Espargaro στην 11η θέση, 49,8" πίσω από τον πρώτο. Φέτος, η Open έχει αντικαταστήσει την CRT, με τον Aleix Espargaro να τερματίζει 4ος, 11,6" πίσω από τον νικητή...

Aυτό που μένει τελικά είναι αυτό που είπε ο Livio Suppo της Repsol Honda: «Είμαστε χαρούμενοι για την εκπληκτική νίκη του Marquez, αλλά το πιο σημαντικό απόψε είναι ότι νίκησαν τα MotoGP».

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 13 Απριλίου με τον αγώνα του Austin, εκεί όπου το 2013 ο Marquez σημείωσε την παρθενική του νίκη στα MotoGP...


Προηγούμενοι νικητές στο Κατάρ:

2013: Nικητής Jorge Lorenzo (Yamaha)
2012: Nικητής Jorge Lorenzo (Yamaha)
2011: Νικητής - Casey Stoner (Honda)
2010: Νικητής - Valentino Rossi (Yamaha)
2009: Νικητής - Casey Stoner (Ducati)
2008: Νικητής - Casey Stoner (Ducati)
2007: Νικητής - Casey Stoner (Ducati)
2006: Νικητής - Valentino Rossi (Yamaha)
2005: Νικητής - Valentino Rossi (Yamaha)
2004: Νικητής - Sete Gibernau (Honda)



πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top