Φορτίστε το smartphone σας σε… 30 δευτερόλεπτα [video]

0
Η φόρτιση του κινητού είναι μια επαναλαμβανόμενη καθημερινή και χρονοβόρα διαδικασία που δεν αρέσει σε κανέναν ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η λύση έρχεται από το Ισραήλ όπου μια startup ονόματι StoreDot έρχεται να μας λύσει τα χέρια και να μην μείνουμε ποτέ ξανά χωρίς μπαταρία.

Αυτό που κατάφερε να κάνει είναι να φτιάξει ένα battery pack το οποίο μπορεί να φορτίσει το κίνητο μόλις σε 30 δευτερόλεπτα.

Η εταιρεία που έρχεται από το τμήμα νανοτεχνολογίας του πανεπιστημίου του Tel Aviv, παρουσιάστηκε στο συνέδριο Think Next (της Microsoft). Η τεχνολογία βασίζεται σε «nanodots» (μικροσκοπικούς μαγνήτες) που χάρη στο μικρό τους μεγέθους αποθηκεύουν μεγαλύτερο φορτίο και έχουν μεγαλύτερη ηλεκτρολυτική απόδοση έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μπαταρίες που φορτίζουν μέσα σε λίγα λεπτά αντί για ώρες. Όπως φαίνεται στο video, συνδέοντας το prototype με ένα κινητό Samsung, αυτό φορτίζει πλήρως σε ελάχιστη διάρκεια.

Βέβαια παρά το γεγονός ότι ο φορτιστής των 30 δευτερολέπτων θα ήταν η ιδανική λύση για όλους, δεν αναμένεται να μπει στη μαζική παραγωγή πριν από το 2016 καθώς πρέπει αρχικά να συρρικνωθεί το μέγεθός αλλά και η τιμή του. Ωστόσο η StoreDot έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής χρηματοδότηση 6,25 εκατ. δολαρίων και οι δημιουργοί της πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν.



Storedot-2

Storedot-1

Πηγή
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top