Ποια κρίση; Έως και 100% αύξηση στις τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα

0
Η πληρότητα σε πολλές τουριστικές περιοχές της χώρας φτάνουν στο 90%, ενώ αυτή η αυξητική τάση θα συνεχιστεί και τους καλοκαιρινούς μήνες, κάνοντας τις διακοπές άπιαστο όνειρο για τους ‘Ελληνες.

Η αισιοδοξία που υπήρχε από την αρχή του χρόνου σχετικά με τις αυξημένες αφίξεις τουριστών στη χώρα μας την φετινή καλοκαιρινή περίοδο επιβεβαιώθηκε, ωστόσο εκτός από την αύξηση στις αφίξεις, παρατηρείται και αύξηση-φωτιά στις τιμές.

Παρόλο που οι ξενοδόχοι υποστήριζαν πως οι τιμές στα ξενοδοχειακά καταλύματα δεν θα ξεφύγουν και θα κινηθούν ελάφρα ανοδικά και όχι περισσοτερο απο 3% με 5%, τα στοιχεία της της trivago.gr δείχνουν πως οι τιμές όχι μόνο δεν παρέμειναν σταθερές, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2013, αλλά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έχει καταγραφεί ακόμη και διπλασιασμός τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας ξενοδοχειακών τιμών, οι τιμές των ξενοδοχείων είναι αυξημένες σε σχέση με τον Ιούνιο του 2013 και πρώτη στη λίστα των ξενοδοχείων με τις πιο υψηλές τιμές φιγουράρει η Σαντορίνη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στο Ημεροβίγλι, παρουσιάζεται σε σχέση με τον περυσινό Ιούνιο αύξηση των μέσων ξενοδοχειακών τιμών κατά 95%. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης για τον Ιούνιο αγγίζει τα 501 ευρώ, ενώ τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους η μέση τιμή κυμαίνονταν στα 257 ευρώ.

“Χρυσάφι” πληρώνουν την Μύκονο το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος. Η Μύκονος δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να αυξάνεται στο”νησί των ανέμων” σε ποσοστό 46%.

Για να περάσει κάποιος ένα βράδυ στο νησί, θα πρέπει να δαπανήσει κατά μέσο όρο 184 ευρώ, έναντι των 126 τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Αυξημένη είναι η τουριστική κίνηση στην Ρόδο, αυξημένες όμως είναι και οι τιμές στα ξενοδοχεία της. Φέτος παρουσιάζεται μία αύξηση της τάξης του 7% με την μέση τιμή διανυκτέρευσης να διαμορφώνονται στα 75 ευρώ.

Μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές των καταλυμάτων όμως παρατηρούμε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο. Η τιμές εδώ, κατά μέσο όρο αγγίζουν τα 109 ευρώ σε σχέση με τα 90 πέρυσι, δηλαδή έχουμε μία αύξηση που αγγίζει το 21%.

Πολύ μεγάλη είναι η άνοδος των τιμών και στην Ίο με 48% ποσοστιαία αύξηση στη μέση ξενοδοχειακή τιμή σε σχέση με τον Ιούνιο του 2013.

Αυξήσεις και στην πρωτεύουσα

Τέλος η Αθήνα, ενδιάμεσος σταθμός για αρκετούς τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας, δεν έχει κρατήσει σταθερές τις τιμές στα καταλύματα, αντίθετα η αύξηση τους αγγίζει το 35%. Για μια μόνο διανυκτέρευση τον Ιούνιο, θα πρέπει οι τουρίστες να διαθέσουν κατά μέσο όρο 119 ευρώ, σε αντίθεση με πέρυσι, οπότε και τον ίδιο μήνα η μέση τιμή δεν ξεπερνούσε τα 88 ευρώ.

πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top