Επιστήμονες του Akron υπόσχονται άθραυστες οθόνες σε smartphones

0
Η σημερινή τεχνολογία επιτρέπει στην οθόνη του 600-700 ευρώ κινητού σας να παραμένει ανθεκτική απέναντι στις γρατζουνιές από την καθημερινή χρήση. Τι γίνεται όμως αν το κινητό πέσει κάτω και μάλιστα από την λάθος πλευρά; Μάλλον η ανθεκτική σε γρατζουνιές οθόνη του δεν θα είναι ανθεκτική και στην πτώση.

Την λύση έρχονται να δώσουν επιστήμονες από το University of Akron οι οποίοι ανέπτυξαν μια «ταινία» που μπορεί να κάνει την οθόνη σας άθραυστη. Χρησιμοποιώντας ένα διαφανές στρώμα ηλεκτροδίων σε μια πολυμερή επιφάνεια, οι επιστήμονες του University of Akron είδαν ότι η επιφάνεια αυτή γίνεται πιο ανθεκτική και πιο εύκαμπτη.

Τα σημερινά smartphones χρησιμοποιούν επικάλυψη από indium tin oxide (ΙΤΟ), υλικό το οποίο είναι πιο εύκολο να σπάσει, θρυμματίζεται πιο εύκολα και είναι και πιο ακριβό.

Μετά από πολλά τεστ το υλικό έδειξε να μην χάνει ούτε το σχήμα άλλα ούτε την ανθεκτικότητά του ενώ να πούμε ότι είναι πιο διαφανές από το σημερινό υλικό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή οθονών και μπορεί να πωλείται σε πιο χαμηλή τιμή.

Οι εφευρέτες του υποστηρίζουν ότι σε λίγα χρόνια το υλικό αυτό μπορεί να βγει στην αγορά να συναγωνιστεί το ITO και να φέρει την επανάσταση στην ανθεκτικότητα των οθονών αλλά και να «λύσει τα χέρια» σε όσους δεν είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

shatterproof-display-570

broken-iphone-570

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top