LG, ετοιμάζει χαμηλότερης κατανάλωσης και καλύτερης ποιότητας οθόνες smartphones

0
Η LG πέρα από το γεγονός ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphones και οικιακών συσκευών, επενδύει και στην κατασκευή οθονών. Το τμήμα της εταιρείας που ασχολείται με την τεχνολογία οθονών είναι η LG Display και είναι η πρώτη που ουσιαστικά έφερε συσκευή ευρείας κυκλοφορίας με εύκαμπτη οθόνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κορεάτικα media η LG εργάζεται σε δυο νέες οθόνες οι οποίες στοχεύουν να είναι λιγότερο ενεργοβόρες αλλά ταυτόχρονα καλύτερης ποιότητας. Μιας και όπως έχουμε ξαναπεί η τεχνολογία στον τομέα των μπαταριών δεν έχει εξελιχθεί ιδιαίτερα και μάλλον δεν θα το κάνει στο εγγύς μέλλον, η LG στρέφεται στις οθόνες που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.
Ο νέος τύπος οθόνης για smartphones (AH-IPS – Advanced High Performance In-plane Switching – LCD) λέγεται ότι θα μπει στη μαζική παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Το νέο panel της LG δεν θα έχει μια, αλλά ενσωματώνει 2 νέες τεχνολογίες-UV Alignment και N-Type Liquid Crystal.

Τι σημαίνει όμως αυτό; Σύμφωνα με τις πληροφορίες χάρη στην νέα τεχνολογία η οθόνη θα έχει 12% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και βελτιωμένη αναλογία contrast και brightness (30% και 20% αντίστοιχα).

Δεν γνωρίζουμε πότε θα δούμε κάποια συσκευή να φοράει το συγκεκριμένο panel, αλλά σίγουρα θα είναι κάτι που θα έχει ενδιαφέρον να το δούμε.

lg-display-low-energey-570

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top