myDriveAssist: Διαβάζει πινακίδες σήμανσης, παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα όρια ταχύτητας και τις μη προσπελάσιμες ζώνες

0
Η εφαρμογή «myDriveAssist» που αναπτύχθηκε πρόσφατα από τους μηχανικούς της Bosch είναι σε θέση να διαβάσει τα σήματα κώδικα οδικής κυκλοφορίας, καθώς και να καταγράψει και να επεξεργαστεί και άλλες πληροφορίες για τις νέες λειτουργίες του οχήματος. Τα δεδομένα συλλέγονται από smartphones στο δρόμο, στη συνέχεια αναλύονται απο έναν κεντρικό διακομιστή και διατίθενται και πάλι στις εφαρμογές του οχήματος.


Το Bosch app προειδοποιεί τους οδηγούς να μην επιταχύνουν

Η Bosch εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στο App Store [Link] και το Google Play [Link] κατάστημα και χρησιμοποιεί μια ενσωματωμένη κάμερα στο smartphone για να “διαβάσει” τις πινακίδες του Κ.Ο.Κ Με τη βοήθειά της κάμερας, το πρόγραμμα αναγνωρίζει οδικά σήματα όπως «διέλευση» και προσδιορίζει τα όρια ταχύτητας, τα απαγορευτικά και τις μη προσπελάσιμες ζώνες. Επιπλέον, το myDriveAssist app προειδοποιεί τον οδηγό οπτικά και ακουστικά να μην υπερβεί το όριο ταχύτητας.

Οι πινακίδες σήμανσης του Κ.Ο.Κ που αναγνωρίζονται μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση του ψηφιακού χάρτη που είναι αποθηκευμένος σε έναν κεντρικό διακομιστή: η πινακίδα σήμανσης που η κάμερα αναγνωρίζει και η θέση της, όπως αυτή καθορίζεται από τον δέκτη GPS αναφέρονται ανώνυμα στον κεντρικό διακομιστή. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η κάμερα “παρατηρεί” το περιβάλλον “μέσα από τα μάτια των αυτοκινήτων.”

Ένας λαβύρινθος σημάτων

Οι πληροφορίες σχετικά με τους περιβάλλοντες χώρους που συλλέγουν οι χρήστες μπορούν να ενσωματωθούν πολύ γρήγορα στο ψηφιακό χάρτη. Τα όρια ταχύτητας μπορούν στη συνέχεια να τεθούν στη διάθεση και των άλλων χρηστών του οδικού δικτύου. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί δεν εξαρτόνται πλέον από τις τοπικές πινακίδες σήμανσης του Κ.Ο.Κ και μόνο αλλά μπορούν να καρπωθούν τα οφέλη από τις τελευταίες πληροφορίες που διατίθενται σε ολόκληρη τη χώρα. Το smartphone myDriveAssist app κάνει την οδήγηση μέσα στη ζούγκλα των κυκλοφοριακών σημάτων ευκολότερη και συγχρόνως αυξάνει την ασφάλεια της κυκλοφορίας.

πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top