Ρομποτικό χέρι σηκώνει αντικείμενα χρησιμοποιώντας στατικό ηλεκτρισμό

0
Ένα φθηνό ρομποτικό χέρι το οποίο δημιουργήθηκε από μια εταιρεία ονόματι Grabit έρχεται να προσφέρει αυτό που τα περισσότερα που δεν μπορούν, την ικανότητα να πιάνεις αντικείμενα με το τεχνητό χέρι. Η Grabit το κατάφερε μέσω της ηλεκτροστατικής έλξης. Ακόμη και αν δεν γνωρίζετε τον επιστημονικό όρο, σας έχει συμβεί τουλάχιστον μια φορά το φαινόμενο.

Για παράδειγμα αν πάρετε ένα μπαλόνι και το τρίψετε στα μαλλιά σας τότε αυτό θα κολλήσει στον τοίχο, όπως και ένα κομμάτι πλαστικό κολλάει στο χέρι και δεν πέφτει κάτω. Η έλξη αυτή είναι που προκαλείται από τον στατικό ηλεκτρισμό.

Το μηχανικό χέρι της Grabit πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω χρησιμοποιώντας ηλεκτρόδια για να διατηρηθεί το φαινόμενο καθώς η επίδραση του φορτίου εξαφανίζεται με το πέρασμα του χρόνου. Επίσης, έχει την τεχνολογία η οποία εμποδίζει τη σκόνη να κολλήσει πάνω στα δάχτυλα.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο ρομποτικό χέρι δεν κατασκευάστηκε για χρησιμοποιηθεί από ακρωτηριασμένα άτομα αλλά από ρομπότ στη μεταποιητική βιομηχανία προκειμένου να σηκώνουν αντικείμενα. Η Grabit έκανε τα δάχτυλα από εύκαμπτα υλικά που έχουν ηλεκτροστατικές ιδιότητες για να μπορούν να πιάνουν αντικείμενα διαφορετικού μεγέθους και σχημάτων.

Το ρομποτικό χρησιμοποιεί καλύτερα από άλλα ρομπότ, την κατανομή βάρους έτσι ώστε να μπορεί να χειριστεί ευαίσθητα υλικά.

Δείτε τα video:





grabit-robohand-570


Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top