Eφαρμογές μας προστεύουν από την παρακολούθηση της NSA

0
Ο Edward Snowden είναι ο πρώην υπάλληλος των NSA και CIA που διέρρευσε στον τύπο απόρρητες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα για μαζική παρακολούθηση που εφαρμόζουν οι αμερικανικές και Βρετανικές κυβερνήσεις.

Ο Snowden είναι αυτή την στιγμή καταζητούμενος από τις παραπάνω μυστικές υπηρεσίες και βρίσκει άσυλλο σε διάφορα κράτη μεταξύ των οποίων στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, με πληροφορίες από το αρχείο του Snowden, προκύπτει ότι ακόμα υπάρχουν τρόποι να προστατευτεί ο κόσμος από τις παρακολουθήσεις των μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την προ διετίας ενημέρωση που είχε ο Snowden (όσο ήταν υπάλληλος στην NSA), κάποιων εργαλείων η κρυπτογράφηση δεν μπορεί να “σπάσει” από την NSA, κάνοντας τους χρήστες αυτών, προστατευμένους από παρακολουθήσεις.

Όπως προκύπτει από τη διαρροή, η NSA δυσκολεύεται να σπάσει την κρυπτογράφηση της υπηρεσίας Zoho, που εκτός από mail υπηρεσία, περιλαμβάνει τα Zoho Docs και άλλα προγράμματα οικονομικής διαχείρισης και CRM.

Επίσης, το δίκτυο Tor φαίνεται ότι προσφέρει προστασία καθώς και η εφαρμογή Truecrypt που προσφέρει κρυπτογράφηση αρχείων σε υπολογιστή.

snowden - μαζική παρακολούθηση παρακολούθηση

Η λειτουργία Off-the-Record (κρυπτογράφηση γραπτών μηνυμάτων) και το πρόγραμμα κρυπτογράφησης Pretty Good Privacy αντιστέκονται σθεναρά στην NSA όπως και το πρωτόκολλο ZRTP(κλήσεις VoIP) και η p2p υπηρεσία instant messaging, CSpace.


Οι παραπάνω υπηρεσίες και εφαρμογές είναι ό,τι χειρότερο για την NSA, που δεν μπορεί να “τρυπώσει” μέσω αυτών στους χρήστες.

Αντίθετα, είναι πανεύκολο για την NSA να παρακολουθεί συνδέσεις VPN και HTTPS (τράπεζες και άλλες θεωρητικά ασφαλείς ιστοσελίδες) και μέσα στο 2012 είχαν πρόσβαση σε 10 εκατομμύρια τέτοιες συνδέσεις καθημερινά.
 
Πηγή
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top