Τέλος τα προσωπικά Wi-Fi Hotspots στα ξενοδοχεία

0
Η Microsoft, η Google, και μερικές άλλες μεγάλες εταιρείες, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση των νέων κανονισμών που προτείνονται από τους ξενοδόχους που απαγορεύει τα προσωπικά δίκτυα Wi-Fi, που δημιουργούν οι επισκέπτες των ξενοδοχείων.

Όλα ξεκίνησαν αυτό το καλοκαίρι, όταν η American Hospitality & Lodging Association και το Marriott International, ζήτησαν από την FCC,  να δημιουργήσει νέους κανονισμούς, που θα επιτρέπουν στα ξενοδοχεία, να μπλοκάρουν προσωπικά δίκτυα Wi-Fi, χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό, αλλά να υπάρχουν μόνο οι ασύρματες συνδέσεις της επιχείρησης.

Η American Hospitality & Lodging Association εξήγησε ότι, αυτό είναι νόμιμο για τα ξενοδοχεία, να χρησιμοποιούν, δηλαδή, εξοπλισμό που “μπορεί να προκαλέσει «ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ» σε μια ασύρματη συσκευή, η οποία χρησιμοποιείται από επισκέπτη μέσα στην ιδιοκτησία του επιχειρηματία” και έτσι καθίσταται δυνατόν να «προσφέρει ασφαλείς και αξιόπιστες υπηρεσίες Wi-Fi για τους επισκέπτες.»

Αλλά Microsoft, Google, και αρκετές άλλες εταιρείες, έφτιαξαν μια ομάδα που ονομάζεται CTIA, η οποία ισχυρίζεται ότι όλες οι συσκευές, τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, ή tablet, έχουν “ίσα δικαιώματα χρήσης του φάσματος του Internet, χωρίς να χρειάζονται ειδική άδεια και κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει τις συνδέσεις”. Ισχυρίζονται επίσης, ότι ξενοδοχεία δεν θα πρέπει να δεσμεύσουν προσωπικά hotspots.

Το Marriott, είναι ένα από τα ξενοδοχεία που είχαν εμπλακεί σε μια νομική διαμάχη για τις απαγορεύσεις που επέβαλε στους επισκέπτες, που δημιουργούσαν προσωπικά Wi-Fi hotspots, αλλά η εταιρεία διευθέτησε την υπόθεση για $600.000 (€492,000).

Το ξενοδοχείο μπλόκαρε τους πελάτες από το να κάνουν τα smartphones τους προσωπικά hotspots, στο συνεδριακό κέντρο στο Opryland, αλλά η εταιρεία ισχυρίσθηκε ότι αυτό δεν παραβίασε κανένα νόμο, επειδή η μόνη πρόθεση, ήταν να παρέχει πιο ασφαλείς συνδέσεις για τους επισκέπτες.

Το πρόβλημα, ωστόσο, ήταν ότι Marriott προσπάθησε να εμποδίσει τους πελάτες από το να δημιουργήσουν τα δικά τους hotspots, αλλά χρέωνε τους επισκέπτες μέχρι και $1.000 (730€) για πρόσβαση στo δίκτυο του ξενοδοχείου.

Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top