Όταν ένα fps δεν είναι απλά άσκοπο πιστολίδι, τότε μιλάμε για το Rainbow Six Siege

0
Το Tom Clancy’s Rainbow Six Siege είναι ένα first person shooter, που αναπτύχθηκε από τη Ubisoft Montreal και εκδόθηκε από τη Ubisoft. Αποτελεί διάδοχο του Rainbow 6: Patriots, που ακυρώθηκε και περιλαμβάνει ένα δυνατό multiplayer και ένα μικρό single player.
Gameplay

Η μεγάλη διαφορά του Rainbow Six Siege σε σχέση με άλλα παιχνίδια του είδους, είναι πως μια απευθείας προσέγγιση, θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσετε χωρίς καν να το καταλάβετε. Η ομαδική δουλειά κρίνεται απαραίτητη και μάλιστα αποτελεί και το μεγαλύτερο παράγοντα, για το αν πρέπει να αγοράσετε το παιχνίδι ή όχι. Μπαίνοντας σόλο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα χάσετε, αλλά η χρήση headset για να μπορέσετε να επικοινωνήσετε με τους συμπαίκτες σας, θα σας κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη. Φεύγοντας από το tactical στοιχείο του παιχνιδιού, μερικά ακόμα πράγματα που κάνουν το Rainbow Six Siege να διαφέρει, είναι ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος να αναπληρώσετε τη χαμένη σας ζωή και ότι δεν μπορείτε να μαζέψετε όπλα από κάτω. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι να μαζέψετε σφαίρες από συγκεκριμένα σημεία στην πίστα, εφόσον αυτά υπάρχουν.

Το παιχνίδι λειτουργεί με ένα σύστημα επίθεσης/άμυνας, όπου κάθε ομάδα αναλαμβάνει ένα ρόλο. Κάθε ομάδα έχει να εκπληρώσει μια αποστολή σε κάθε αγώνα, είτε αυτό είναι να προστατέψει κάποιον αιχμάλωτο ή μια βόμβα ή και το ανάποδο, δηλαδή να διασώσει τον αιχμάλωτο και να αφοπλίσει τη βόμβα. Ωστόσο, μετά από κάθε ματς μαζεύετε renown points, που με αυτά μπορείτε να αγοράσετε operators, για να τους χρησιμοποιήσετε στις αποστολές σας. Οι operators είναι μέλη ειδικών δυνάμεων από διάφορες χώρες, με τον καθένα να έχει τις δικές του ιδιότητες. Από κάθε χώρα μπορείτε να πάρετε τέσσερις operators, οι οποίοι ακριβαίνουν όσο τους ξεκλειδώνετε. Από τους τέσσερις, οι δύο είναι για επίθεση και οι άλλοι δύο για άμυνα, ενώ όπως αναφέρθηκε και πριν, ο καθένας έχει τις δικιές του ιδιότητες, για να διαλέξετε αυτόν που σας ταιριάζει. Επίσης, όσο ανεβαίνετε επίπεδο, ξεκλειδώνετε διάφορα daily quests, με τα οποία μπορείτε να πάρετε ένα γρήγορο boost στα renown points σας.



Σε θέμα εξοπλισμού, υπάρχει μια τεράστια γκάμα από εκρηκτικά και όπλα, που με την κατάλληλη στρατηγική θα σας χαρίσουν τη νίκη. Στη μεριά των attackers, έχετε βόμβες για να μπορέσετε να περάσετε μέσα από πόρτες, καθώς και μικρούς τοίχους. Πιο συγκεκριμένα, οι μικροί αυτοί τοίχοι είναι ότι πρέπει για να αιφνιδιάσετε την αντίπαλη ομάδα και να κλέψετε γρήγορα τη νίκη. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και διάφορες χειροβομβίδες και όπλα, τα οποία διαφέρουν ανάλογα με τον operator. Από την πλευρά των defenders, μπορείτε να ενισχύσετε τους τοίχους και να καλύψετε τις πόρτες, με σκοπό να κρατηθείτε παραπάνω, ενώ έχετε και κάποια μικρότερα αντικείμενα, όπως συρματόπλεγμα, που επιβραδύνει την κίνηση των αντιπάλων, αλλά και βόμβες, τις οποίες μπορείτε να ανατινάξετε με το πάτημα ενός κουμπιού. Ένα ακόμα ενδιαφέρον gadget που έχουν όλοι στην κατοχή τους, είναι μια τηλεκατευθυνόμενη κάμερα, που σας επιτρέπει να βρείτε τον στόχο σας και να μαρκάρετε τους εχθρούς, που βρίσκονται στην πίστα. Όσο για τον ειδικό εξοπλισμό κάθε operator, υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για να χρησιμοποιήσετε, όπως παγίδες και ενισχυμένοι τοίχοι, αλλά και ασπίδες και άλλα εργαλεία πολιορκίας.

Ξεκινώντας με τα modes, έχουμε το Situations, ένα Single Player Mode, το οποίο σας δίνει μια ιδέα για το πώς λειτουργεί το παιχνίδι. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές δυσκολίες και όσο πιο μεγάλη είναι, τόσους περισσότερους πόντους θα πάρετε. Επίσης, υπάρχουν και κάποια side objectives, που θα σας επιβραβεύσουν με ακόμα περισσότερους πόντους. Στην αρχή, οι αποστολές αυτές θα σας φανούν εύκολες, αλλά στη συνέχεια θα δείτε ότι το παιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο για να παίξετε μόνοι σας. Μόλις καταφέρετε να τελειώσετε με τα Situations, το παιχνίδι σας βάζει απευθείας σε μια ομάδα με άλλους παίκτες, σε μια αποστολή για να αφοπλίσετε μια βόμβα, σαν τελευταίο μέρος της εκπαίδευσής σας.



Δεύτερο στη λίστα έρχεται το multiplayer mode. Καταρχήν, η βασική διαφορά με όλα τα υπόλοιπα modes είναι ότι τρέχει στα 60 frames. Από κει και πέρα οι δύο ομάδες εναλλάσσουν από επίθεση σε άμυνα στον κάθε γύρο, με νικήτρια να είναι αυτή που θα πάρει τους τρεις. Τα modes είναι TDM – Bomb, TDM – Hostage Extraction και TDM – Secure Area. Στο TDM – Bomb η μία ομάδα πρέπει να προστατέψει την βόμβα, ενώ η άλλη πρέπει να την αφοπλίσει. Αν η ομάδα που αμύνεται καταφέρει να σπάσει τον μηχάνημα που αφοπλίζει την βόμβα, τότε αυτή κερδίζει αυτόματα. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο δουλεύει και το Secure Area, ενώ το Hostage Extraction απαιτεί τη διάσωση ενός αιχμαλώτου. Όπως θα προσέξατε, όλα τα modes ξεκινούν με την λέξη TDM (Team Deathmatch), κάτι που σημαίνει ότι αν όλα τα μέλη μιας ομάδας σκοτωθούν, τότε η άλλη κερδίζει αυτόματα.

Τέλος, έχουμε το Terrorist Hunt Mode, όπου μαζί με άλλους παίκτες, έρχεστε αντιμέτωποι με το AI. Περιλαμβάνει όλα τα modes που υπάρχουν και στο multiplayer, ενώ μπορείτε και εδώ να διαλέξετε επίπεδο δυσκολίας, για να πάρετε περισσότερους πόντους στο τέλος. Εδώ είναι που πραγματικά μετράει η ομαδική δουλειά, ενώ κάθε παίκτης πρέπει να χειρίζεται σωστά τον operator που έχει επιλέξει. Μπορείτε επίσης να παίξετε Terrorist Hunt μόνος σας στο Lone Wolf mode για μια μεγαλύτερη πρόκληση, αλλά δεν συνιστάται κάτι τέτοιο για αρχάριους παίκτες.


Γραφικά/Ήχος

Με το παιχνίδι να διαδραματίζεται σε διάφορα μέρη, όπως συνοικίες και αεροπλάνα, βλέπουμε ένα λεπτομερές περιβάλλον, γεμάτο interactive αντικείμενα, τα οποία μπορούν να καταστραφούν και να μετακινηθούν. Από την άλλη, καμιά φορά πράγματα εξαφανίζονται αφού καταστραφούν, ώστε να μην επηρεαστεί αρνητικά το framerate. Επίσης, είναι πολύ όμορφο το πώς καταστρέφονται οι τοίχοι, ενώ η παραμικρή ζημιά από σφαίρα κάνει τη διαφορά. Ειδικά μάλιστα, όταν μπορείτε να δείτε τα θεμέλια ενός τοίχου, από τη ζημιά που γίνεται.

Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στον καπνό μέσα στο παιχνίδι. Υπάρχουν πίστες, όπου είναι γεμάτες με δηλητηριώδη αέρια και παίζετε με μάσκες. Η ορατότητα εκεί είναι περιορισμένη και πρέπει να προσέχετε το κάθε σας βήμα. Συνεχίζοντας με τον καπνό, όταν καταστραφεί ένας τοίχο, η σκόνη μένει για αρκετή ώρα στον αέρα, κάτι που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε.



Μιλώντας για τον ήχο του παιχνιδιού, το μόνο που υπάρχει από soundtrack είναι στο κεντρικό μενού. Η ησυχία που επικρατεί στο πεδίο της μάχης, σας κρατάει συνεχώς σε ετοιμότητα. Μπορείτε να διακρίνετε τα βήματα όλων όσων βρίσκονται κοντά σας, ενώ οι εκρήξεις θα σας ξαφνιάσουν. Στις πίστες που παίζετε εναντίον του AI, θα καταλάβετε πότε βρίσκεστε κοντά σε Nitrogen Bomb, ενώ θα τρομοκρατηθείτε από τον ήχο των Suicide Bombers, όσο έρχονται πιο κοντά σε εσάς.
Overview

Αποτελώντας ένα από τα πιο καλοσχεδιασμένα tactical shooter, το Rainbow Six Siege είναι ένας πολύ καλός τίτλος για να παίξετε με παρέα. Μεγάλος παράγοντας για την αγορά του παιχνιδιού, είναι να έχετε και άλλους φίλους που παίζουν, αλλά και να μπορείτε να συνεννοηθείτε μαζί τους με τη χρήση μικροφώνου. Το single player είναι αρκετά μικρό, αλλά το multiplayer είναι πολύ πιο διασκεδαστικό. Βέβαια, το καλύτερος μέρος του Siege, βρίσκεται στο Terrorist Hunt, όπου θα μπορείτε να συνεργαστείτε για να νικήσετε το AI σε διάφορες δυσκολίες.



Θετικά
Πολλοί operators
Απαιτεί συνεργασία γι’ αυτό και διαφέρει από άλλα shooters
Αρνητικά
Φτωχό single player
Χρειάζεται παρέα


Κλέφτες και αστυνόμοι

Μπορεί το single player του Rainbow Six Siege να είναι πολύ φτωχό, αλλά το multiplayer κομμάτι και ειδικά το Terrorist Hunt θα σας κρατήσουν για αρκετές ώρες.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ       7

GAMEPLAY   8

ΓΡΑΦΙΚΑ        8

ΗΧΟΣ              9






Πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top