Έρχονται μειώσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

0
Την πιλοτική μείωση των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αττικής εξετάζει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), στο πλαίσιο της ευρύτερης ανασυγκρότησης του συστήματος, που θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Πυρήνας» των αλλαγών θα είναι η ευρεία αναδιάρθρωση των δρομολογίων στην κατεύθυνση τόσο των συνδυασμένων μεταφορών, με έμφαση στις μετεπιβιβάσεις από τα οδικά μέσα στα μέσα σταθερής τροχιάς όσο και της πύκνωσης των δρομολογίων, όπου αυτό απαιτείται.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», διερευνάται η μείωση της τιμής τόσο του απλού κομίστρου όσο και της μηνιαίας κάρτας.

Παράλληλα, ο ΟΑΣΑ θα λανσάρει κινητή εφαρμογή, η οποία θα επιτρέψει στους επιβάτες να αγοράζουν εισιτήρια από το κινητό τους τηλέφωνο, ενώ θα ξεκινήσει και τη διάθεση προϊόντων κομίστρου από χιλιάδες σημεία λιανικών πωλήσεων, όπως περίπτερα και ψιλικατζίδικα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο ΟΑΣΑ μελετά τη μείωση των βασικών κομίστρων.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το απλό εισιτήριο για όλα τα μέσα διάρκειας 90 λεπτών και αξίας 1,40 ευρώ σήμερα. Αν και η μείωση δεν έχει κλείσει, εκτιμάται ότι είναι πιθανόν η τιμή του να πέσει στα 1,20 ευρώ, καταργώντας αυτόματα το απλό εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ των 1,20 ευρώ και δημιουργώντας ένα ενιαίο κόμιστρο που θα υπηρετήσει τις ανάγκες του νέου πλέγματος των δρομολογίων.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνάται η μείωση της τιμής της μηνιαίας κάρτας για όλα τα μέσα, η οποία σήμερα κοστίζει 45 ευρώ.
Ένα σενάριο που μένει να επιβεβαιωθεί μιλάει για μείωση της τιμής σε 30 ευρώ.

Αν αυτή η αλλαγή πραγματοποιηθεί, τότε εκτιμάται ότι θα καταργηθεί η μηνιαία κάρτα των 20 ευρώ που ισχύει μόνο για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ και θα υπάρχει ένα και μοναδικό μηνιαίο πάσο για όλα τα μέσα, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δρομολογίων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top