Knock Code, η απάντηση της LG στο fingerprint unlock των Apple και Samsung

0
Η εφευρετικότητα των εταιριών όσον αφορά στην προστασία των δεδομένων φαίνεται ότι δεν έχει όρια. Η LG με την σειρά της θέλει να παρουσιάσει στους καταναλωτές τον δικό της τρόπο κλειδώματος της συσκευής ο οποίος, θα λέγαμε, είναι μάλλον ξεχωριστός και το κυριότερο θα τον χαρακτήριζε κανείς εύχρηστο και ασφαλή.

Η λειτουργία ονομάζεται Knock Code και ίσως ήρθε για να αντικαταστήσει όλους τους άλλους τρόπους ξεκλειδώματος, από τους πιο απλούς όπως το pin έως και τους πιο ιδιαίτερους όπως το fingerprint unlock.



Το Knock Code, όπως κανείς αντιλαμβάνεται από το όνομα του, βασίζεται στο να «χτυπήσεις» με το δάχτυλο την οθόνη ενός κλειδωμένου κινητού για να ξεκλειδώσει. Αλλά δεν είναι τόσο απλό καθώς ο κάθε χρήστης έχει την δυνατότητα να «knockάρει» σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης έναν προσωπικό, μοναδικό συνδυασμό χτυπημάτων, ενεργοποιώντας και ξεκλειδώνοντας τη συσκευή με ευκολία ακόμα και με το ένα χέρι.

lg-g2-knock-code-570

Η LG όπως φαίνεται αποφασίζει να λειτουργήσει πρωτοποριακά για τον χρήστη προσφέροντάς του την δυνατότητα ασφαλούς αποθήκευσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Το Knock Code μπορεί να αποτελείται από 2 έως και 8 χτυπήματα, δημιουργώντας έτσι πάνω από 80.000 πιθανούς συνδυασμούς. Από την πληθώρα τον συνδιασμών που έχει στην κατοχή του ο χρήστης, μπορεί να δημιουργήσει συνδυασμούς απλούς έως και αρκετά πολύπλοκους, πράγμα που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό χρήστη και μειώνει την πιθανότητα παραβίασης.

lg-set-cnockcode-570

Ο τρόπος εισαγωγής του κωδικού είναι και αυτός ιδιαίτερος και θα δυσκολέψει κάθε κακόβουλη προσπάθεια ανάκτησής του καθώς μπορεί να εισαχθεί σε οποιοδήποτε μέρος της οθόνης και εφόσον δεν υπάρχει κάποιο ορατό σχέδιο ή λειτουργία καθοδήγησης, καθιστά εντελώς αδύνατο σε κάποιον άλλο πέραν του χρήστη να αντιγράψει ή να μιμηθεί τον σωστό κωδικό.

knockcode-display-570

Βλέπουμε μεγάλες εταιρείες όπως η Apple με το iPhone 5S και η Samsung με το Samsung Galaxy S5 να χρησιμοποιούν δαχτυλικό αποτύπωμα στις ναυαρχίδες τους. Όμως, χαρακτηριστικά είναι τα αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών σύμφωνα με τις οποίες το 20% των χρηστών που χρησιμοποιούν Fingerpirnt Scanner δεν είναι ικανοποιημένο καθώς η αποδοτικότητα του ανιχνευτή δεν επαρκεί για την απρόσκοπτη λειτουργία του και χρειάζεται να επαναλάβουν την διαδικασία αφού πολλές φορές επηρεάζονται από εξωτερικούς παράγοντες, όπως η θερμοκρασία ή η σκόνη, παρουσιάζοντας λανθασμένα αποτελέσματα. Η βιομετρική τεχνολογία που χρησιμοποιούν σήμερα οι εταιρείες για το Fingerprint Scanner δεν έχει τη δυνατότητα να ξεχωρίσει ένα πραγματικό από ένα τεχνικό δαχτυλικό αποτύπωμα.

Επιπλέον, η χρήση του διαδεδομένου κωδικού πρόσβασης για το ξεκλείδωμα της οθόνης έχει και αυτός τα μειονεκτήματά του καθώς είναι εύκολα ορατός κατά την εισαγωγή του από ένα τρίτο μάτι αν αυτό το θελήσει κάποιος.

Το Knock Code λοιπόν, έρχεται να βρει την λύση σε όλα τα προβλήματα αυτά και ταυτόχρονα είναι εύχρηστο, γρήγορο απαλλαγμένο από την ανάγκη για συγκεκριμένη στάση του χρήστη κατά την εισαγωγή του κωδικού καθώς μπορεί να εισαχθεί σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης και με οποιοδήποτε δάχτυλο. όμως το κυριότερο είναι ότι η λύση αυτή θα είναι εύκολα διαθέσιμη καθώς δεν χρειάζονται ακριβές συσκευές και ναυαρχίδες, ενώ η LG ενσωματώνει ήδη το Knock Code στη νέα σειρά L Series III και σύντομα θα είναι διαθέσιμο για τα περισσότερα μοντέλα των smartphones της μέσω αναβάθμισης, συμπεριλαμβανομένης της σειράς G, μετατρέποντας έτσι την προστασία της συσκευής σε μία προσιτή πολυτέλεια για την πλειοψηφία των χρηστών.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το νέο κλείδωμα της LG. Θα το αλλάζατε αντί της χρήσης του Fingerprint;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top